Blomsterpill med torkade blommor

10 november, 2019
blomsterpill torkade blommor

Blomsterpill med torkade blommor har jag inte provat tidigare men det går ju förstås precis lika bra. Jag visade ju redan i oktobers moodboard från trädgården att jag i år sparat skatter från trädgården och torkat. Här har jag lagt ut torkade höstanemoner, julrosor och penséer liksom blad från lagerhägg och den japanska lönnen.  Visst blev det ett vackert mönster! Och på något vis fullt av liv fastän det är torkade växter. Spännande tycker jag att variera sig med både färska och torkade blommor.

Julrosor redan nu, kanske du tänker. Och nej, julrosorna i trädgården blommar inte ännu, men jag fick lov att köpa hem ett par krukor i samband med ett fotouppdrag. Nu står de så fina och tar emot vid entrén. Och det där fotouppdraget kommer jag att visa mer av i veckan som kommer.

torkad höstanemon

Torkade höstanemoner

Innan frosten bet tag i höstanemonerna plockade jag in ett gäng och torkade under press. De blev så vansinnigt vackra. Och alldeles sammetslena. Får mig att tänka på det där ordet jag tycker så mycket om – skörstarka.

torkade ormbunksblad

Blomsterpill med torkade blommor och blad

Visst kan det till och med vara vackert med torkade ormbunksblad som får sällskap av nyplockade kastanjer och en sockerkaka med brynt smör. Och visst kan man dekorera kakan med lite glasyr och strö över blomsterströssel. Alltså ätbara blommor som torkats och kan användas till dekoration. Härligt, inte sant!

Blomsterpill med torkade blommor kan det mycket väl tänkas bli mer av framöver. Just ormbunkar som vissnat så här vackert och blivit gyllenbruna finns det gott om i skogen precis nu. Ta in och torka som de är eller lägg under press. Tänker att jag nog ska använda en del som kransmaterial framöver. Vi får se.

Ännu mera blomsterpill

Om du är nyfiken på tidigare blomsterpill jag skapat så finns det mer att titta på här.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Varmt välkommen att också följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?