Blomsterpill Min trädgård

Lite blomster och bakverk

26 oktober, 2015
 
Om du blir nyfiken på att se vilka fler bilder som finns under respektive hashtag
är det bara att kika in på instagram där jag heter @anneliesblomsterochbakverk
 
I fredags på min lediga dag hade jag höstens första bak-fredag hemma i mitt lilla hembageri. Ugnen gick varm från klockan sex på morgonen till klockan tre på eftermiddagen. Lagom till att jag öppnade för besök och avhämtning togs de sista bröden ut ur ugnen. Men jag fick mig en liten kaffepaus där på förmiddagen, så jag gick en runda i trädgården och samlade ihop lite blad. Det blev en slags kombination av #anneliesblomsterpill, #anneliesblomsterkaffe och #höstmandala.
 
Och så min första kund då, stammisen Å. som uttryckte sin glädje över att jag äntligen hade en bak-fredag och hur hon längtat efter mitt bröd. Fick höra att hon numera tar sig in till stan för att få bröd som är okej. Undrade såklart vart hon åker då. Jo, Vete-Katten var okej och Brunkebergs Bageri bra. Men Bakverkeriet gör tydligen det godaste brödet. Alltså, en så fin komplimang lever jag på länge.
 
 
Mina föräldrar kom nyligen hem från en rundresa i Kroatien där de bland annat fick plocka både clementiner och granatäpplen. Och såklart kom de med en leverans även till oss. Världens bästa är de, mina föräldrar. Och som clementinerna smakade då! Det är verkligen skillnad på att äta en solmogen frukt mot en som transporterats långt och skördats som omogen. Så är det bara.
 
 
 
Det var inte bara bak-fredag i mitt hembageri utan även leverans av tårtor till ett 50-årsfirande. Bakade den goda blåbärsmoussetårtan på crunchig chokladbotten och fick fria händer att göra en dekoration passande för tillfället. Har tidigare inspirerats av tårtor som dekoreras med macarons och tyckte det kändes festligt för tillfället så jag bakade macarons som färgades svagt rosa och fylldes med en vitchokladtryffel med smak av lingon. Och så lite färska blåbär och hallon samt lite hackad mörk choklad. 
 
Har förstått att både tårtbeställaren och gästerna var nöjda med hur det smakade och det är så roligt med kunder som både ger mig fria händer och som i efterhand talar om hur gott det smakade och hur nöjda de är. Då blir bakandet ännu lite roligare.
 
 
 
Vackrast i trädgården just nu; Vingbenved, Euonymus alatus ’Compactus’. 
Älskar färgen på hösten. Älskar korklisterna året om, de ger verkligen växten karaktär.
 
Höstlovsvecka.
Hoppas ni har soliga dagar ni som är lediga.

You Might Also Like

2 Kommentarer

  • Reply Vajb 26 oktober, 2015 at 23:59

    Dina bilder är så fina och otroligt inspirerande! :)

  • Lämna en kommentar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.