Boktips

Veckans småplock.

21 januari, 2015
 
Senaste veckan har fyllts av en hel del finheter. Det blev lite blomsterpill … av en utslagen tulpan. Och så har jag hängt på projektet En kreativ grej om dagen de dagar som passat och när inspirationen infunnit sig (i fjol var jag med varje dag och det var en fantastiskt rolig utmaning). Ni kan följa alla kreativa själar på instagram under #enkreativgrejomdagen2015 eller via @enkreativgrej 
 
 
Det fria ordet kan inte tystas. Låt oss visa vår gemensamma kraft #explosiv
Med blomster och kaffe blir tillvaron stabil #fundament
En #fluga gör ingen sommar 
 
 
En alldeles utmärkt dag att gå ut i trädgården och fånga dagens ord #rimfrost 
 
 
Som en #matta lägger de sig. Nedanför vasen. De vissna, de som inte orkar längre.
Samlar ihop. Pusslar lite. Och ger dem kraft att blomma på nytt.
 
 
Från kreativt tänkande och blomsterpill till experimenterande med glutenfri surdeg. Har bakat detta fantastiskt goda bröd nu några gånger. Texturen blir perfekt, surdegssmaken alldeles lagom och det håller fint i flera dagar med skurna kanten mot skärbrädan  (ingen påse). Jag har matat surdegen, fått igång den, gjort fördeg och nytt bröd men jag upplever att det inte riktigt får samma kraft som när jag sätter ny surdeg. Riktigt roligt är det hur som helst att få till ett glutenfritt surdegsbröd så jag fortsätter prova mig fram. Och familjen äter glatt.
 
 
Och så har jag äntligen läst den fascinerande berättelsen om Bea Uusmas kärlekshistoria, Expeditionen. Hur någon kan bli så dedikerad ett på avstånd sett så hopplöst uppdrag gör mig förundrad. Och imponerad. De teorier som hon för fram kring Ingenjör Andrées misslyckade polarexpedition, hennes jakt på nya ledtrådar och hennes tålamod och angreppssätt gör detta till en spännande läsning. Till det kommer hennes språk som är både lättläst och välskrivet. Läs boken!
 
Och min nya mugg – är den inte helt ljuvlig! Kärlek vid första ögonkastet. Keramiker Åsa Olofsson ligger bakom detta charmiga konstföremål.
 
 
Till sist det som förgyllde min måndag och hela denna vecka. Att blogg.se valt ut min blogg till Veckans Blogg och gjort en liten intervju med mig som finns att läsa här. Så oerhört glad jag blir! Ni är flera som klickat er in här via startsidan och intervjun och till er säger jag varmt välkomna och jag hoppas att ni ska trivas här bland mina blomster och bakverk.
 
En riktigt bra vecka blev det.
Önskar er alla en fin avslutning på veckan och en riktigt bra helg.

You Might Also Like

Inga kommentarer

 • Reply The Place To Be 22 januari, 2015 at 15:03

  Men åh vad kul grattis! Jättekul att läsa lite mer om dig!
  Synd som sjutton att jag inte bor närmare – hade gärna handlat både det ena och det andra av dig :-).

  kram Malin

 • Reply caroflinas.se / @inredningsdesign 22 januari, 2015 at 20:14

  Så kul att hitta bloggar man som är intressanta som man inte läst förut :)

  • Reply annelie 26 januari, 2015 at 11:40

   Stort tack för de fina orden, de värmde :)

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.