Boktips

Glutenfri digital julinspiration

30 november, 2015
 
Så här i adventstid är det underbart med all inspiration, vackra bilder och dofterna av julens kryddor och goda smaker som riktigt väller emot en från tidningsbläddringen i favoritfåtöljen eller från dator och platta. Den glutenfria inspirationen söker jag mest av och som ni vet delar jag gärna med mig till er när mina köksbestyr faller väl ut. På bilden ser ni saffransskorpor jag bakade utifrån recept i härliga boken Baka glutenfritt men jag gjorde dem på mitt sätt och tillsatte lite vit choklad och torkade tranbär. Det är familjens favoriter och med det här receptet som grund blev det precis lika bra som de vanliga med gluten. Kan varmt rekommendera boken.
 
 
 

En annan inspirationskälla är den digitala tidningen GF Glutenfri Matglädje. Du kan läsa mer här och vill du bläddra i en förhandsvisning av valda delar av julnumret kan du klicka här. I webbutiken kan du köpa både detta och tidigare nummer men jag har också fått ett erbjudande att dela vidare där ni kan köpa alla 4 nummer från 2015 för bara 100 kr (ord.pris 140 kr). Då ingår även temanumret GF Kids. För att utnyttja detta erbjudande klickar du här. Själv blev jag inspirerad att baka saffransscones, provbaka det där brödet med durra och amaranth liksom den vackra no-bake lingonkakan. I numret intrervjuas förresten också författarna till boken ovan, Susanne Hovenäs och Nilla Gunnarsson, tillsammans med Ulrika Davisson där de bland annat samtalar om glutenfritt och hur de tänker kring både hälsa och jul. 

 
 
Nilla vars blogg jag följt länge och även bakat glutenfritt tillsammans med, lade i förra veckan ut denna e-bok på sin facebooksida. Så här skriver Nilla: 

”Recept på bak och godis till jul utan gluten, mjölkprodukter och vitt socker. Den här e-boken är till för att underlätta julstöket för alla som vill ha en välmående jul med mycket smak och njutning. Att kunna bjuda på gott godis och goda bakverk som även är nyttiga och bra för magen är glädjande och skapar intresse hos fler. Recepten täcker allt från lussekatter och pepparkakor till mjuka nötkakor, småkakor, muffins, raw cheesecake och julgodisar. Dessutom inleds häftet med listor på alternativ sötning och andra ingredienser.”

Vi har provat massor av recept från Nillas blogg och är som sagt även väldigt glada för boken så jag törs nog lova att den här pdf:en är väl värd sina kronor. Nilla bjuder på mycket kunskap och recepten är lätta att förstå och lyckas med.
 
Så om du som jag letar inspiration är detta några enkla sätt att snabbt hitta den.
Bara att klicka hem, ladda ned och skriva inköpslistan. Hoppas att ni gillar.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.