Boktips

Home Stories på Vintagefabriken

10 november, 2015
 
En person som verkligen inspirerar mig på många olika sätt heter Ida Magntorn. Om jag minns rätt blev vår första kontakt på instagram under hashtaggen #moodboardfrånträdgården Ni vet, de där bilderna jag brukar göra varje månad som följer hela trädgårdsåret (vilket påminner mig om att jag ännu har november kvar att komponera). Ida hade gjort ett så fint bidrag och så började vi följa varandra och Ida har blivit en av de där goda insta-vännerna som man känner att man så gärna vill träffa. När Ida nyligen gav ut sin nya bok Home Stories såg jag självfallet till att få mig ett eget exemplar och boken är så oerhört inspirerande! Personlig med ett alldeles eget uttryck och ett unikt upplägg. Ida har gjort allt i boken själv, förutom illustrationerna som hennes äldste son bidragit med. Som ni hör väntar er massvis med inspiration och vackert att vila ögonen på.
 
 
 
Ida berättar om arbetet med boken och sina tankar kring vad hon ville uppnå.
 
 
 Idas fina prints på bilder från boken fanns att köpa.
 
Så kom då dagen när vi äntligen fick tillfälle att ses, Ida och jag. Den lilla och oerhört charmiga butiken Vintagefabriken bjöd in till bokrelease. Ett särdeles fint ställe att bjuda in till och jag hittade flera fina alster av illustratörer jag följt på instagram länge. En del fick följa med hem i liten påse och jag tror det blir julklappar så kanske att jag kan visa lite längre fram. En av mina insta-vänner som jag träffat flera gånger tidigare, Anna-Karin gjorde mig sällskap och så där i vimlet mötte jag Emma som jag haft så mycket kontakt med och äntligen fick träffa. Åh vad jag tycker om instagram med all inspiration och alla möten som det för med sig!
 
 
 
 

Ett bord med bara vackra saker hade ställts upp med en tom yta för att skapa sitt eget stilleben. Alla kunde plocka och fota bäst de ville och bidragen finns på instagram under #vintagefabriken Första pris är en signerad bok och ett presentkort på Vintagefabriken. Oerhört fint pris som vi får se vem som kammar hem.

 
 
Här är mitt bidrag. I all enkelhet. Färger, former och material som jag tycker om.
 
Tusen tack till både Ida och Vintagefabriken för en fin kväll.
Ser fram emot många fina stunder tillsammans med Home Stories.

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply Emma 10 november, 2015 at 22:15

  Fint bidrag Annelie!
  Visst är det roligt med allt nytt man får möjligheten att uppleva genom instagram :) När Ida var i spinneriet i Lindome kändes det nästan lite som att träffa sin idol som barn. Hade dessutom turen att "springa på" paret Wendelbo?

  • Reply annelie 11 november, 2015 at 09:40

   Tack, Emma <3 Håller verkligen med dig. Så fint att du fick träffa alla tre underbara på samma gång. Och att de fick träffa dig :) Kram.

 • Reply Ulrica – Krii's Kitchen 10 november, 2015 at 22:50

  Åh den boken får jag ta och önska mig i julklapp. Den verkar så himla fin. Vilken härlig kväll du verkar ha haft. :)

  Kram Ulrica

  • Reply annelie 11 november, 2015 at 09:40

   Ja, gör det. Så inspirerande bilder och miljöer, och pyssel och blomster. En massa fint för ögonen!

 • Reply Ida Magntorn 18 november, 2015 at 21:42

  Åh det var såå roligt att träffas Annelie! Tack för att du kom. Och tack för detta fina inlägg! Det har varit galet intensivt sedan dess, så himla kul att se det nu en vecka senare och komma ihåg hur mysigt vi hade! Kram/Ida

  • Reply annelie 18 november, 2015 at 22:40

   Åh men tack detsamma! Tyvärr hade jag inte möjlighet stanna så länge men det var så roligt att både ses och få en pratstund. Kram tillbaka.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.