Boktips Vegetariskt

Käka grönt med Tuvessonskan, boktips!

15 oktober, 2019
käka grönt

Käka grönt med Tuvessonskan, eller Julia Tuvesson, är mitt senaste boktips till kokbokshyllan. Jag har fått hem Julias andra kokbok, som är uppföljaren till succédebuten Plåtmat. Den nya boken heter Käka grönt! och vi har redan fått två nya favoriträtter.

käka grönt omslag

Bild från Norstedts Förlag, fotograf Miriam Preis

Käka grönt!

I den här boken delar Julia med sig av sina tankar kring mat och måltidsmodeller. Nya sätt att tänka för en mer grön matlagning, både till vardag och fest. Boken är fylld med inspiration, recept och matnyttiga texter. Jag gillar också att jag får hjälp med att få idéer till rätter utan kött, men med mjölk- och ostprodukter. Vill man byta ut de produkterna och laga helt veganskt så skriver Julia om det också. En flexibel receptbok alltså som passar många.

På min bild högst upp ser ni det som i boken heter Halloumirårakor med kronärtskocksröra. Jag använder i vanlig ordning eldost från Ostmakeriet istället för halloumi. Den här rätten var SÅ god. Och lättlagad! Vi har också avnjutit en riktigt god Melanzane alla parmigiana. Två rätter som nu lagts till listan här hemma med Favoriter från Tuvessonskan. En annan favorit som du måste prova är Julias Halloumipytt på plåt med äpple- och senapskräm. Julia har sen tidigare en hel del recept på sin hemsida Tuvessonskan men jag kan varmt rekommendera båda hennes böcker. Enkelt, gott och lättlagat!

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.