Chai Smoothie

17 januari, 2015
Provade en ny dryck häromsistens då jag ville inta något istället för det där slentriankaffedrickandet som eskalerade under långa julledigheten. I vanliga fall dricker jag en kopp kaffe om dagen men gärna två när jag är ledig och kaffestund tillsammans med maken ges. Dricker gärna te och ni kanske minns att jag tipsat om min variant på chailatte också men nu mixade jag istället ihop en slags kall chai smoothie. Snappade upp receptet i någon tidning och tror jag fick med allt. Gott blev det i alla fall. Nu drack jag min smoothie kall men det går såklart att ljumma mandelmjölken något.
Till 1 stort glas:
3 dl osötad mandelmjölk
2 msk mandelsmör
en halv apelsin eller clementin skuren i bitar
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1 krm malen kryddnejlika
1 krm vaniljpulver
Mixa alltsammans och häll upp i stort glas. Strö på lite extra kanel. Hade lite frysta tranbär som jag toppade härligheten med. Kryddigt och gott. Snällt mot magen. Och mjölk- och sockerfritt. Perfekt att njuta av en ledig idag i fåtöljen tillsammans med en god bok. Ha nu en riktigt skön lördag.
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?