Chiapudding med nicecream

19 november, 2017
chiapudding med nicecream

Chiapudding med nicecream har blivit en ny favorit på frukostmenyn. Hade en period då jag tröttnade på chiapudding, även om frukost på burk är något jag vurmar för. Oerhört enkelt att röra ihop, blir färdigt över natt utan ansträngning, och bara att toppa eller komplettera på morgonen. Nu när apelsinerna är så fina tycker jag att det är en höjdare att blanda ner bitar av apelsin i puddingen. Men så provade jag en morgon att ta vara på den där sista lilla biten fryst banan och mixade den med fryst mango och en skvätt äppelmust tills konsistensen blev som sorbet. Och så varvade jag puddingen med detta som vanligtvis kallas ’nicecream’, vilket är en förkortning av Banana Ice Cream. Jisses så gott!

Det låter kanske som många moment men chiapuddingen rörs ju ihop på kvällen och att bara mixa ihop lite fryst frukt på morgonen går rätt snabbt. Bananen är det som gör det och jag köper små gröna bananer, delar dem i lagom bitar (kanske 4-5 per banan) och styckfryser för att sedan lägga i påse eller burk. Gröna bananer är fyllda med fibrer och inte bara socker, och självfallet ska de vara ekologiska och rättvisemärkta.

chiapudding med nicecream

Chiapudding med nicecream

1 portion

Chiapudding

2-3 msk chiafrön
2 dl krämig kokosmjölk (eller valfri mjölk)
1 krm vaniljpulver

Förbered puddingen på kvällen genom att blanda alla ingredienser i en burk. Rör tills allt är blandat. Jag brukar låta burken stå framme en 5-10 minuter och sedan röra om igen så att man får med sig det som sjunkit till botten. Sedan på med lock och in i kylen över natt.

Nicecream

En bit fryst banan
En näve fryst mango, hallon eller lingon
1 dl ca vegetabilisk mjölk, äppelmust eller juice

Kör alla ingredienser i en mixer tills konsistensen blir som sorbet. Ta lite vätska i taget. Servera direkt. Man kan också förbereda och ha nicecream i portionsburkar i frysen. Tänk på att den behöver tid för att tina bara.

När det är dags för frukost är det bara att varva puddingen med nicecreamen, och varför inte toppa med granola och färska bär. Mina favoritsmaker hittills på nicecream är just mango, hallon och lingon. Det senare blev riktigt härligt syrligt och gott.

Vill du inspireras till flera goda sätt att tillreda och servera en chiapudding kan du kika in på Gyllene chiapudding med saffran, Chiapudding med kokos och vanilj, Chiapudding med krydda, Chiapudding med lakrits.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?