Dags för en snygg-sallad igen!

5 november, 2014
Alltså, jag älskar vacker mat. Lika mycket som jag älskar god mat. Ni vet, sådan där mat som är snygg. Fotogenisk liksom. För visst är det så att vi äter lika mycket med ögonen. Och att få sätta gaffeln i en snygg-sallad som sedan smakar alldeles gudomligt gör ju saken bara ännu bättre. Är förväntningarna på topp nu? Bra. För den här salladen gör dig inte besviken. Polkabetan (eller polkagrisrödbetan som den också heter) är ju bara den så oerhört vacker i sina tunna skivor som ger ett liksom skirt intryck. Den har en något mildare och sötare smak än rödbetan men kan användas på precis samma sätt. Den randiga kontrasten blir däremot mera rosa om man kokar den. Och i sällskap av min favorit fänkålen och andra vänner som syrlig citron, söt fläder och äpple liksom rödlök med lite bett så blir detta bara så himla gott!
Det här behövs till en sallad som räcker till 4 personer
(som tillbehör):
4 små polkabetor
1/2 fänkål
1/2 rödlök
2 äpplen
citron
salladsblad
3 msk flädersaft (koncentrat)
1/2 deciliter olivolja
4 msk hackade örter
salt och peppar
om önskvärt, lite fetaost
Skiva polkabetorna tunt, för hand eller med hjälp av en mandolin, och gör likadant med fänkålen. Spara gärna fänkålens dillvippor att dekorera med. Skiva sedan rödlök och äpplen i tunna skivor och lagom stora bitar. Pressa över lite citron och blanda med salladsblad av valfri sort. Blanda sedan till en dressing av koncentrerad flädersaft, olivolja och hackade örter. Salta och peppra efter smak. Om du vill kan du tillsätta lite smulad fetaost för att få till sältan. Blanda om alltsammans.
En snygg-sallad. Voilà!
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?