Dekorera tårta med blommor av ätbart

24 april, 2021
dekorera tårta

Dekorera tårta med ätbara blommor gör jag ofta och gärna. Men idag vill jag bjuda på ett tips på hur tårtan kan dekoreras om du inte har tillgång till ätbara blommor. Då går det att istället skapa blommor av ätbart.

Dekorera tårta med ätbart

På bilden syns ett av bakverken från min bok, en vit chokladcheesecake på kladdkakebotten med bärspegel. En tårta som finns i höstavsnittet. När säsongen för svenska bär är över kan man göra gott och vackert med frysta bär. Här har jag mixat frysta jordgubbar till puré och sedan kokat dem med socker och majsstärkelse. Därefter tillsätter jag gelatinblad och när allt svalnat häller jag bärmassan över den kalla cheesecaken och så blir det en så här vacker bärspegel. Och det smakar härligt av jordgubbar!

Jag har skapat ätbara blommor genom att använda en vit chokladknapp som pistill och mandelspån som kronblad. För att få lite mera liv nöp jag små kvistar av färsk timjan till gröna blad. Här är det bara att gå loss med fantasin och skapa blommor av det ätbara som finns hemma.

Vill du ha mera inspiration till hur du kan dekorera en tårta kan du kika in till detta inlägg med godaste jordgubbsmoussetårtan.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverkMin bok Blomster & bakverk finns där böcker säljs. Önskar du beställa ett signerat exemplar direkt från mig går det utmärkt. Jag postar såklart gärna boken som present också med en personlig hälsning. Läs mer här.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?