Ekologiskt

Ett grönt val

 
Någon valpropaganda tänkte jag inte dra igång så här inför stundande helg. Nej, det här gröna valet handlar om de där valen som du och jag gör varje dag. När vi handlar mat, förbrukningsvaror, badrumsartiklar. Och alla andra val man ställs inför till vardags. KRAV berättade den glada nyheten häromdagen att Sverige ökar mest i världen på ekologiska varor. Den totala försäljningen av ekologiskt och KRAV-märkt ökade med hela 30 procent under första halvåret. Det är rekord. Och trenden ser ut att fortsätta stiga. Fantastiskt roligt och bra – för oss alla!
 
 
Naturskyddsföreningen fortsätter sin kampanj Byt till eko och om några veckor är det miljövänliga veckan med fokus på att få fler att byta till eko. Om du tycker att det verkar knepigt det här att ställa om till ekologiskt, så börja åtminstone med de 5 varorna ovan. Och sen kan du fortsätta. En god vana som gör gott. För dig, för djuren, för odlarna och arbetarna. Som grädde på moset kan du också vara med i årets Fairtrade-fika.
 
 
Om du vill hitta mer läsvärt och inspiration kring det här att välja ekologiskt, miljömärkt och rättvisemärkt så har det nyligen startat en blogg som heter Think Organic. Ett gäng mammor som vill inspirera till ett miljövänligt liv och bjuder på lika delar fakta som inspiration. Och en hel del vackra bilder! 
 
Medvetna gröna val varje dag tror jag är bra för både dig och mig, våra barn och miljön.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Nilla Tankebubblor 10 september, 2014 at 20:48

  Det är ett bra tips! Jag har också börjat följa den bloggen.

 • Reply ThinkOrganic 18 september, 2014 at 10:22

  Hej!

  Tack för ett underbart inlägg! Tummen upp! Fin blogg du har.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.