En (glutenfri) födelsedagstårta med (mjölkfri) chokladfrosting – hurra så gott!

20 maj, 2015
Igår fyllde min stora kärlek år och jag var på väg att köpa med mig en prinsesstårta hem eftersom tiden var knapp. Och så läste jag de där kommentarerna på facebook att makens fru nog skulle se till att han fick en riktigt smaskig tårta till kvällen. Ja, och så är det ju det där med skomakarens barn. Sagt och gjort. En glutenfri mandelkaka vispades snabbt ihop efter detta recept och sen gjorde jag en mjölkfri chokladfrosting, lite på känsla sådär. Och det blev så himla gott! En enkel kaka som gjordes lite lyxig men den är säkerligen lika god utan frosting, som sockerkaka. Kan tänka mig att lite nystött kardemumma blir pricken över i:et. Eller varför inte tillsammans med en klick grädde och lite färska sommarbär. Ljuvligt god sommarfika.
Mjölkchokladfrostingen gjorde jag genom att vispa ett paket Coconut Cream (250 ml) tillsammans med en mjölkfri chokladkaka som försiktigt smälts över vattenbad. Och så hade jag i 1-2 msk kakao. Kokosgrädden kan gärna vara lite kyld när du vispar den och känns frostingen för mjuk att arbeta med kan du ställa in den i kylen en stund. Den frosting som blev över använde jag till att spritsa små toppar med, men då fick frostingen först ligga till sig en stund i spritspåse i kylen så att den blev formbar.
Lite färska jordgubbar, några hackade pistagenötter och små penséer fick bli dekoration denna gång.
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?