En vardagsmuffins. Utan gluten. Med överraskning.

28 februari, 2014
Det är i Danmark jag hittar den just nu, min bakinspiration. En hel del av den åtminstone. Senaste upptäckten är Maja med chocolat.dk som jag först upptäckte på instagram. När hon lockade med cashewmuffins kändes det som något jag verkligen ville prova. Glutenfritt är det ju också. I receptet fylls muffinsen med nutella, men det tål inte jag så jag bröt istället ned bitar av raw kakao-knappar. Muffinsen blev riktigt goda av cashewnötterna som man mixar till ett fint mjöl. Och att mötas av en smaskig överraskning är alltid trevligt. Kan tänka mig att prova med hallon eller kanske dulche de leche nästa gång. Majas recept med nutella hittar du här.
Recept till ca 8 stora muffins eller 16 små
4 ägg
150 g rörsocker
300 g osaltade cashewnötter
1 knivsudd havssalt
8 msk nutella (eller mörk choklad eller bär eller annat)
Om du vill överraska med nutella, lägg i 8 små chokladformar (16 om du gör minimuffins) och frys i en timme.
Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Mixa cashewnötter till fint mjöl och blanda ner i smeten. Tillsätt salt. Fyll muffinsformar till hälften med smet, lägg i en fryst nutellaboll eller annan fyllning och fyll på med mera smet (nästan ända upp). Grädda i ca 25 minuter i 175 grader (lite kortare tid om du gör minimuffins).
En riktigt god muffins med en alldeles egen smak, lätt och luftig. Och lätt att röra ihop och baka. Muffins är ju något som går snabbt att svänga ihop om man vill överraska med något enkelt eller får spontanbesök.
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?