Energibollar, långkok och tårta – härligt inspireras av andra

27 januari, 2019
energibollar med choklad och cashewsmör

Nu kommer här en blandning av energibollar, långkok och tårta. Älskar att inspireras av andra och bra recept och idéer ska man inte sitta och hålla på. De ska spridas så att ni är flera som kan äta gott. Och kanske hitta till nya inspiratörer och kreatörer.

Energibollar

Energibollarna här ovan görs på dadlar, havregryn, kaffe, cashewsmör, kakao och lite mörk choklad. De är SÅ oerhört goda. För några månader sedan var jag inbjuden till ett frukostevent av Sofia med bloggen The Nordic Kitchen. Då hade hon gjort en variant på dessa och jag blev helt såld. Jag som i vanliga fall har svårt för dadlar tycker dessa blir grymt goda. Kanske tricket är just att mixa dadlarna så där länge. Receptet hittar ni här.

köttfärssås långkok

Långkok

Det här är en återkommande rätt hos oss. Kokar den gärna när vi har köpt särdeles fin nötfärs från Gårdssällskapet. Två timmar står köttfärssåsen och puttrar. Det blir en ljuvlig rätt med riktigt god smak av all rosépeppar. Receptet kommer från Birgitta Höglunds bok Långkok för LCHF och Paleo men nu finns det också publicerat på hennes blogg. Du hittar receptet här.

chokladganachetårta

Och tårta

Till sist vill jag påminna om denna underbara chokladganachetårta. Receptet finns sedan tidigare här på bloggen och har publicerats med tillstånd av receptmakaren Johan. Igår bjöd vi på denna när vi firade vår tjugoåring. Denna gång serverade vi den med hallonsorbet och det var verkligen en fullträff. Bröt av så fint till den något mäktiga tårtan. Och som pricken över i:et dekorerade jag chokladen med frystorkade hallon. Färska hallon får vänta till sommaren. Här hittar du receptet på Chokladganachetårta med flingsalt.

Energibollar, långkok och tårta är väl inte riktigt en trerätters men en blandning riktigt fin och god inspiration. Tycker jag. Hoppas nu att jag som inspirerats av andra lyckats inspirera er vidare!

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?