Sommar och semester kan vara både att ha extra tid till att laga god mat men också att snabbt vilja sno ihop något enkelt gott. Och har man ett begränsat sommarkök får man tänka till lite extra. Den här pastarätten är en sådan där enkel sommarmat, som vi ofta tar till när det ska gå snabbt och ändå är det tillräckligt gott och festligt att bjuda spontana sommargäster på.
Bönpasta med lax, kapris och kronärtskocka
4 personer
Bönpasta 1 paket
Marinerad kronärtskocka 1 burk
Kallrökt lax 400 g
Kapris
Riven ost, gärna parmesan eller pecorino
Svartpeppar
Så här gör du:
Koka upp en stor gryta med vatten och koka pastan enligt anvisningar. Under tiden mixar du innehållet från en burk marinerade kronärtskockor så att det finfördelas. Strimla laxen i lagom stora bitar och blanda samman med laxen.
När pastan kokat klart blandar du den med kronärtskocksröran och valfri mängd kapris. Avsluta med nyriven ost och mald svartpeppar.
Ta-daa! Klart på en kvart. Typ.