Fotografering

#fotoutmaningmars2014 • dag 20-30

 
Kärlek – Dagens ros är fylld med kärlek och är till er, alla fina insta-vänner. För allt ni ger och bjuder på och för att ni är ni • Tupplur – Vaknade till 7 plusgrader och när jag åkte till morgonens yogapass kring kvart över sex var det ljust! Nu tittar våren åter fram i krukorna och snön smälter så sakteliga bort. Den tog väl bara en tupplur, våren • Lek – Att jag älskar blomster vet ni redan och att jag gärna ägnar mig åt lek med blommor och blad innan de hamnar på komposten ser ni emellanåt. Passar ju bra då att rosorna gjort sitt och får en andra uppgift – att utgöra dagens tema.
 
Knopp – Att ge oss tema knopp var som att släppa ut kalvarna på grönbete. Lycka! Så många knoppar jag utforskat i min trädgård idag. Den vackra röda julrosen med en knopp som precis är på väg att slå ut. Syrenerna är fulla med knopp och jag tar in kvistar. Den här tulpanknoppen hoppas jag undanhålla rådjuren i år igen. Lökar som kommer år efter år under trappen. De enda jag får njuta av utan att de äts upp. Acer Palmatum ‘Atropurpureum’. Åh, vad jag längtar tills japanska lönnens knopp slår ut och lyser upp släntens plantering. 
 
 
Ro – Den här dagen har varit allt annat än rofylld. Så jag plockar en plats i mitt hjärta som alltid skänker mig ro. Vårt älskade Brissund, där vid havet som alltid bjuder på skådespel. Oavsett kav lugnt eller storm så skänker mig havet en inre ro • Fika – Det blir nog ingen fika idag. Den där stunden som jag tycker så mycket om. Framför allt hemma. Med en bok i hand. Eller en kopp på trappan i solskenet. Drömmer mig istället bort till besöket i Paris. Alla caféer, sorlet på torget. En café au lait och en croissant som sällskap till en stunds betraktelse. Och så älskar jag dessa vackra handskrivna menyer • Nostalgi – Den kopp jag drack varm choklad ur som liten, när vi var i sommarstugan på Gotland. En kopp med nostalgiskt värde • Tänk om – Tänk om jag kunde måla naglarna så som min dotter gör … 
 
 
Värme – Att kunna gå ut i trädgården i mars månad
och plocka sig en liten vårbukett, det värmer i hjärtat och väcker vårlängtan.
 
 
Villfarelse – En tulpan. En illusion. En villfarelse.
 
 
Ljuset – Det här ljuset som kommer med våren.
Att vakna av solens strålar genom gardinen. Att se trädgården väckas till liv. Älskar’t.
 
Bidrag 20-30 i fotoutmaningen på instagram. Imorgon knyter vi ihop mars månads teman men redan nu finns en lista för april hos Weronica. Häng på!

You Might Also Like

No Comments

  • Reply AnnA 30 mars, 2014 at 12:48

    Åh, så vackert! Igen.
    Ha en skön söndag!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.