Fotografering

Höst i Roslagen

2 november, 2016

Visst är det en helt fantastisk höst och oktober månad vi fått njuta av. Jag plockade en hel bärkasse med lönnlöv som jag vek på mitten och trädde på ståltråd, drog ihop till en ring och hängde på dörren. Nu har löven torkat och lövkransen är så himla fin. Att jag inte gjort detta tidigare, det får bli en stående hösttradition.

stjärnflocka oktober

Det måste vara första gången sedan alla år med trädgård som stjärnflockan blommar ända in i november månad. Idag dock med ett snötäcke som tynger de tappra stjälkarna.

pumpor oktober

Köper hem prydnadspumpor och plockar kastanjer. Nästa år måste jag komma ihåg att sätta frön och driva upp egna prydnadspumpor.

länsmansgården

länsmansgården konsthantverk

På bara några minuters promenadavstånd hemifrån finns lilla oasen Länsmansgården med café och Österåkers Konsthall samt en visningsträdgård som drivs av Åkersberga Trädgårdssällskap. För oss som bor i Åkersberga med omnejd finns en trevlig facebookgrupp där vi delar med oss av bilder från hemkommunen. Sidan hanteras av den mycket skickliga och trevliga fotografen Peter (kika in på hans sida här) som dessutom lite då och då ger oss en fotoutmaning. Senaste utmaningen var att ta en bild från Länsmansgården och det här blev ett par av resultaten från mitt besök.

fil-2016-11-01-14-08-11

Det kan tyckas märkligt att lövkransen hänger här på en bänk med utsikt över badbryggan vid Garnsviken. Bakgrunden är att jag fått en massa nyfunna fotograferande vänner sedan jag i somras fick frågan att vara med i nystartade Roslagens Fotoklubb och vi har en liten fototävling på temat Höst i Roslagen där våra bidrag just nu bedöms av en jury. Samtliga bilder kommer även att visas upp i Åkersberga Centrum, på The Public, och vi bjuder in till vernissage den 10/11 från kl 18. Har du vägarna förbi är du varmt välkommen. Och kan du inte komma på vernissage kan du kika in och titta när det passar. Det här är i alla fall en av bilderna från dagen då jag testade lite olika idéer, men det är inte ett av de slutliga bidragen. De lovar jag dock att visa länge fram ♥

 

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply Jenny 2 november, 2016 at 19:13

  Vilka fantastiska höstbilder Annelie! Så vackert i ditt Roslagen ❤️ Kram Jenny

  • Reply Annelie Andersson 6 november, 2016 at 21:27

   Åh tack snälla, Jenny, och vad fint att du tog dig tid att skriva en rad. Kram!

 • Reply Anncha, stiligahem.se 4 november, 2016 at 19:09

  Den där lövkransidén är bara så fin. Det måste jag bara komma ihåg till nästa år. Trevlig helg

  • Reply Annelie Andersson 6 november, 2016 at 21:27

   Jamen verkligen! Och jag med, vi kanske kan påminna varandra då <3

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.