Fotoutmaning

Fotoutmaning mars 2016 — dag 9-16

Fotoutmaningen på instagram fortsätter och här kan du se mina bidrag de åtta första dagarna.
 
 
Dag 9 – En vägg
När vi byggde vårt kök som nyblivna husägare 1997 fick jag mig en inbyggd kokbokshylla av min händige man. Den blev snabbt fylld till bredden och sedan en tid tillbaka står de mest använda böckerna istället här mot väggen. I dubbla lager.
 
 
Dag 10 – Minnet
Som liten älskade jag att gå in i farmors och farfars sovrum och gå fram till den magiska träasken – min farmors smyckeskrin – och vrida upp speldosan, lyssna till musiken och se ballerinan dansa. Om du vill se ett klipp på hur det ser ut, klicka här.
 
 
Dag 11 – Stark
Ord som gör mig stark. Citat av Tomas Sjödin.
 
 
 Dag 12 – Vårkänslan
 Vårkänslan. När man kan plocka snödroppar och forma bokstäver av dem.
 
 
Dag 13 – Inte sist
Dagens ord är #intesist vilket ju bör betyda först – och det är dessa blommande skönheter i min trädgård. Första vårtecknet i min trädgård.
 
 
Dag 14 – Familj
‘Coffeum Flores’, en familj läkeväxter som gör gott för både kropp och själ. Jag kallar det ‘blomsterkaffe’. En stunds avkoppling, meditation, ett skapande. Och en kaffe.
 
 
Dag 15 – Saknar
Tiden läker alla sår, säger de. Min sorg känns som en berg- och dalbana. Stundtals åker jag utför det där hisnande höga fallet. Och stundtals tuffar jag på i lugn takt. För första gången har jag förlorat någon som stod mig så nära. Som var en del av mig. Att sorgen kunde vara så fysisk. Jag tror att sorgen behöver tid. Jag behöver tid. Det fina är, att varje gång jag nu kliver in i köket så sitter den där på väggen, klockan som min farmor målade 1954. Och då är hon med mig. Jag fylls av värme och jag klamrar mig fast vid berg- och dalbanan som bjuder på både ont i magen och glada skratt.
 
 
Dag 16 – Min plats
Min plats, då tänker jag på min trädgård som är en av de platser där jag trivs allra bäst. Att få arbeta, dofta, känna, planera och landa. Eller att göra en moodboard från trädgården varje månad. Så här ser mars ut i min trädgård.
 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.