Frukostbröd med smak av äpple och fläder

8 juli, 2018
frukostbröd glutenfritt

Det är alltid lika roligt att prova nya glutenfria brödrecept. Denna gång har jag bakat ett frukostbröd med smak av äpple och fläder. Anledningen var att jag fick möjligheten att prova de nya ekojuicerna från God Morgon. När jag besökte God Morgons receptsida såg jag att de i samarbete med Anja Forsnor publicerat en radda inspirerande frukostrecept baserade på juicerna.

frukostbröd glutenfritt

Kryddigt frukostbröd

Det här brödet hittar du som ’Kryddigt frukostbröd’ och det är bakat på bland annat äppeljuice och bovetemjöl. Brödet bakas på bikarbonat så inga jästider att tala om. Däremot behöver brödet vila innan det kan ätas av och gärna över natt. Passar utmärkt alltså att röra ihop och grädda brödet på kvällen och sedan äta nybakat till frukost.

Nu hade jag juicen Äpple & Fläder hemma så den använde jag och så ersatte jag del av bovetemjölet med durramjöl (3 dl). Det blev ett riktigt saftigt bröd och det påminde väldigt mycket om kavring. Gott!

Innan jag satte in brödet i ugnen strödde jag över lite boveteflingor. Och så blomsterströsslade jag lite inför fotograferingen. Fint verb, eller hur? Älskar att dekorera bakverk med det vackra ätbara blomsterströsslet från Add Wise.

Nu är jag för övrigt nyfiken på att prova den där chiapuddingen med jordgubbar liksom ’baked oats’ som jag så länge tänkt att jag skulle prova. Kanske att det äntligen kan bli av! Detta får förresten även bli veckans söndagsstilleben. Ett ätbart sådant. Fortsatt god söndag till er!

Mera glutenfritt?

Du vet väl att du hittar många andra glutenfria recept hos mig? Kika in på kategorin ’Glutenfritt’ och botanisera runt, så hoppas jag att du hittar något som inspirerar dig.

Pressutskick och produktprover

Bara för att vara tydlig så har jag i detta fall fått ett antal produkter att provsmaka. Detta är inte att ses som ersättning för att skriva ett inlägg. Mina omdömen och rekommendationer är alltid mina egna. Tror jag att detta är något som kan intressera er, så skriver jag om det. Om jag har ett betalt samarbete så märks det såklart alltid ut med tydlighet.

Skriv gärna en rad
  • Hej!
    Jag hittar inte receptet till brödet du gjort på äpple- och fläderjuice. Det ser väldigt gott ut!

    Åsa

    • Hej, vad roligt att du vill prova brödet. Om du klickar på länken till God morgons receptsida så kommer du till alla recept. Och detta är det som heter Kryddigt frukostbröd. Hittar du nu?

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?