Min dotter tycker att det är precis lika roligt som jag att baka och hon överraskar oss gärna med nybakat. Häromkvällen sökte hon inspiration på gluten-, laktos- och sockerfritt och jag visade henne några av mina favoritbloggar på området. När vi kom till Katarinas sida fastnade hon där – och blev lika inspirerad som jag brukar bli. Hon bläddrade också fram- och tillbaka i de två e-böcker som Katarina producerat och som jag köpt via hennes hemsida. Massvis med inspiration! Valet föll till slut på dessa chokladmuffins. De innehåller visserligen ricotta, men är glutenfria och utan vitt socker.


Så här gör man:
2 ägg
2,5 dl kokossocker
1 dl ricotta
0,5 dl mandelmjölk
1,5 dl kokosolja, flytande (värm försiktigt)
2 dl mandelmjöl
1,5 dl bovetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
chokladbitar, efter smak (vi tog raw cacao nibs)
Rör ihop ägg och socker. Tillsätt ricotta, mandelmjölk och kokosolja, rör om. Lägg sedan i resten av ingredienserna och blanda tills smeten är jämn. Fördela blandningen i 12 stadiga muffinsformar. Grädda i 180 grader i ca 15 minuter.
Du har en ny medlem i din fan club, Katarina. En något yngre sådan, och jag har en känsla av att hon kommer att prova en hel del av dina recept. Tack för all inspiration!