Glutenfria frallor, nytt recept

17 juni, 2015
Nu så kan jag äntligen dela med mig av receptet på de här goda gluten- och mjölkfria frallorna. Har provbakat dem några gånger nu och de blir riktigt goda. Så fram med bunke och mjölpåsar – här kommer receptet:
Durrafrallor (10 st)
20 g jäst
600 g vatten
20 g honung
1,5 tsk salt
1 tsk brödkryddor
200 g durramjöl
40 g rismjöl (fullkornsrismjöl)
40 g fiberhusk
(ev russin, en näve)
Blanda jäst, vatten och honung i en skål. Vispa samman. Tillsätt salt, brödkryddor, durramjöl och rismjöl. Önskar du russinfrallor kan du tillsätta en näve russin i degen nu. Till sist blandar du snabbt in fiberhusken och vispar tills smeten är jämn. Låt vila under en täckt bunke i 1,5-2 timmar.
Häll ut degen på ett bakbord eller en bakduk. Dela degen i 10 delar och forma till frallor. Ta hjälp av lite vatten eller olja om det behövs. Lägg frallorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Låt nu frallorna vila på plåten i 1 timme. Under tiden värmer du ugnen till 225 grader. Grädda frallorna mitt i ugnen i 30-40 minuter. Låt dem svalna helt. Därefter kan du njuta.
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?