Nu så kan jag äntligen dela med mig av receptet på de här goda gluten- och mjölkfria frallorna. Har provbakat dem några gånger nu och de blir riktigt goda. Så fram med bunke och mjölpåsar – här kommer receptet:
Durrafrallor (10 st)
20 g jäst
600 g vatten
20 g honung
1,5 tsk salt
1 tsk brödkryddor
200 g durramjöl
40 g rismjöl (fullkornsrismjöl)
40 g fiberhusk
(ev russin, en näve)
Blanda jäst, vatten och honung i en skål. Vispa samman. Tillsätt salt, brödkryddor, durramjöl och rismjöl. Önskar du russinfrallor kan du tillsätta en näve russin i degen nu. Till sist blandar du snabbt in fiberhusken och vispar tills smeten är jämn. Låt vila under en täckt bunke i 1,5-2 timmar.
Häll ut degen på ett bakbord eller en bakduk. Dela degen i 10 delar och forma till frallor. Ta hjälp av lite vatten eller olja om det behövs. Lägg frallorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Låt nu frallorna vila på plåten i 1 timme. Under tiden värmer du ugnen till 225 grader. Grädda frallorna mitt i ugnen i 30-40 minuter. Låt dem svalna helt. Därefter kan du njuta.