Gott med rabarber – 10 recept

22 maj, 2021
gott med rabarber

Gott med rabarber är väl kanske något som googlas nu när rabarbern mognar allt eftersom i vårt avlånga land. Så här kommer ett urval av de recept med rabarber som finns här på bloggen. Jag har lagt direktlänkar till de olika recepten, så varsågoda scrolla, klicka och njut. Och hoppas att det smakar!

Gott med rabarber!

rabarberkaka med mandel

Rabarberkaka med dinkel & mandel, en riktigt god kaka som blir extra saftig av yoghurt.

rabarbergrottor

Syltgrottor kan såklart fyllas med rabarberkompott och kryddas med kardemumma. Här hittar du mina rabarbergrottor.

smulpaj glutenfri

Smulpaj med rabarber och knäckigt täcke. Tror inte att jag behöver skriva mer än så.

kokoskakor med rabarber

Kokoskakor med rabarber är en liten god kaka med smak av sommar.

rabarbersorbet

En frisk och syrlig rabarbersorbet, njutning till fullo!

rabarberkladdkaka glutenfri

Sött, somrigt och kladdigt! Rabarberkladdkaka med vit choklad.

Här är ett inlägg med många år på nacken. Utmaningen Månadens gröna finns inte kvar, men jag tycker att det är roligt med ett matigt recept på rabarber, så här hittar du en somrig sallad med rostad rabarber, sparris och getost.

Jag är inte så mycket för likör men detta blev så himla gott. Enkelt också. Gör din egen rabarberlikör. Om du inte vill göra något med alkohol är det ju fantastiskt somrigt och gott med rabarbersaft.

rabarbermuffins glutenfria

Riktigt saftiga och goda rabarbermuffins med kardemumma.

rabarberkompott

Rabarberkompott kokar jag alltid av första skörden rabarber. Något av det godaste jag vet. Jag lägger en stor klick på yoghurten eller gröten. Eller äter som dessert med lite havrecrunch och en sked glass, grädde eller vispad creme fraiche.

Jag hoppas att du hittat nytt och gott med rabarber att prova framöver!

Ännu mera Blomster&Bakverk

Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverkMin bok Blomster & bakverk finns där böcker säljs. Önskar du beställa ett signerat exemplar direkt från mig går det utmärkt. Jag postar såklart gärna boken som present också med en personlig hälsning. Läs mer här.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?