Gott slut och gott nytt!

31 december, 2020
gott slut och gott nytt

Gott slut och gott nytt vill jag önska er alla som följer min kreativa värld av blomster och bakverk. Tack för att ni bakar och lagar mina recept och inspireras av mina blomster. Tack för att ni så ofta tar er tiden att skriva ett par rader eller trycka på en gilla-knapp. Det betyder massor.

Gott slut och gott nytt

Det har varit ett minst sagt omtumlande år för oss alla. För mig har det också varit ett fantastiskt år. Jag har tagit helt nya kliv i livet, sådana steg jag en längre tid velat ta men inte riktigt vågat. Att jag förlorade mitt jobb blev en ofrivillig knuff i rätt riktning. Visst känns livet som egenföretagare ovisst och jag håller ännu på att formulera de olika ben jag ska stå på. Men det känns spännande och jag är oerhört tacksam att vi har möjligheten att låta mig prova en ny väg.

instagram topp nio

Nio mest gillade bilderna på Instagram 2020

Det här är de nio bilder som gillats mest under året som gått på Instagram. För mig känns det extra fint att min bok, som ändå har spelat en huvudroll detta år, hamnar på tre av de rutorna. Ni har verkligen varit fantastiska i att dela boken, tipsa era vänner, skickat mig mail och meddelanden och bilder. Och aldrig hade jag väl trott att så många av er skulle vilja köpa boken signerad av mig.

Jag har skickat böcker över hela Sverige, till Norge, Danmark och Finland liksom till Berlin, London och Madrid. Ni har köpt boken till er själva eller gett bort den i present och julklapp. Nu inför jul fick jag skicka flera böcker direkt till era vänner med handskrivna hälsningar från både er och mig. Flera överraskade mottagare har hört av sig även till mig. Många har dessutom velat köpa boken själva och ge bort. De där ringarna på vattnet, de betyder oerhört mycket för mig.

Ert fantastiska mottagande av boken har ju också inneburit att arbetet med bok nummer två redan är igång och kommer ut hösten 2021. Det ska bli så roligt att färdigställa en bok till och en del av processen känns lite enklare nu när jag har en bok i ryggen. Att min första bok dessutom belönats med två oerhört fina utmärkelser känns ju helt overkligt fantastiskt. Här kan du läsa mer om Gourmand Awards och Årets Svenska Måltidslitteratur.

Ett varmt tack också till alla blomsterhandlare och andra butiker som valt att ta in boken. En del av er har jag levererat signerade exemplar till. Oerhört fint.

De nio rutorna

1. Äppeltårtan. Andra gången jag visar detta rasande vackra bakverk och faktum är att bilden knep förstaplatsen för andra året i rad.

2. Min julhälsning i form av blomster, bakverk och lite annat.

3. Min bok. Jag visade er bokens omslag och blev överöst med kommentarer. Inom en timme låg boken på Adlibris topplista tack vare alla ni som förbeställde ett ex av boken. Den kvällen glömmer jag aldrig.

4. Min moodboard från trädgården i oktober. En färgsprakande samling blomster och bladverk.

5. Vallmo fångad på Gotland under en kvällspromenad i mitt somriga paradis.

6. Omslagsbilden till boken. Jag berättade om tankarna kring detta stilleben och visade bilder bakom kulisserna. Jag berättade hur jag hade tänkt och visade hur jag byggde upp bilden. Kul att det blev så uppskattat.

7. Ett blomsterpill med julkänsla. En bild från arkivet som jag själv tycker mycket om.

8. Lycklig jag som håller i nytryckt bok. Känslan!

9. Moodboard från trädgården i mars och tidig blomning av diverse skönheter.

Min fotokonst

Jag har sedan några år tillbaka fått beställningar på min fotokonst och en del printar har jag i lager, andra beställs efter era önskemål. Jag har också tryckt upp helt nya motiv på mina dubbelsidiga kort med kuvert. Motiv som finns med i boken och där jag ville få med en känsla av årets alla säsonger. Ambitionen kommande år är att få till en webbshop som jag tänker kommer underlätta en del av hanteringen för mig. Å andra sidan är det otroligt trevligt att ha den personliga kontakten med er mailledes. Än så länge får ni kika in till denna sida.

Jag funderar också på att ta fram flera produkter med min fotokonst. Hör gärna av dig om du har en idé eller ett önskemål.

zeta pandoro
zeta pandoro
zeta panettone

Fotouppdrag och samarbeten

En annan del av min verksamhet är att på uppdrag av företag eller magasin ta fram bilder och/eller recept. Jag känner mig förstås mest bekväm i världen blomster och bakverk men även här lär jag utmana mig själv. Jag har till exempel levererat en krönika och en artikeltext och det var väldigt roligt att skriva. I min bok skriver jag som små inledande krönikor till varje årstid liksom ett par personliga rader till varje recept. Precis så som jag ville ha det och det har ni verkligen uppskattat vilket gör mig så glad.

Ovanstående bildserie är ett uppdrag jag gjort för Di Luca och deras varumärke Zeta som lanserade två italienska bakverk till jul, Panettone och Pandoro. Bilderna har använts i deras marknadsföring och jag har sett dem i ett par olika magasin. Ett riktigt roligt uppdrag!

blomstermotiv unicef

För andra året i rad fick jag det fina uppdraget att ta fram två motiv till årets morsdagskort på uppdrag av Unicef. Det kan du läsa mer om här.

gott slut från annelie i trädgården
Fotot på mig och tovsipporna togs i maj i min trädgård av bästa Kate Gabor.

Ett gott slut och ett gott nytt kreativt år

Jag ser verkligen fram emot 2021 och att få fortsätta utforska min kreativa sida, både här och på uppdrag. Det lär synas fler samarbeten hos mig, men alltid med hjärta och relevans. En del kommer ske utanför sociala medier och några kommer jag säkert att vilja visa er. Men jag lovar att du fortsatt kommer att känna igen dig här, i min värld av blomster och bakverk.

Jag fyllde femtio år för en vecka sen. Trots att jag inte kunde samla familj och vänner runt middagsbordet så som traditionen bjuder, så fylldes min dag med överraskningar. Morgontidiga skönsångare, blomsterbud, uppvaktning med presenter på avstånd, ballonger och bubbel, pussel-rebus, födelsedagshälsningar och mycket mer. Min älskade familj smusslade i flera dagar och gjorde dagen till den bästa. Jag är så tacksam att jag är så rik. Rik på kärlek och vänner. Det finns liksom inget mer att önska
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Att jag vid femtio års ålder skulle göra denna vändning i livet hade jag väl aldrig kunnat ana. Jag som samlat på kokböcker i hela mitt liv kan snart ställa in två av mina egna böcker i den där hyllan. Det finns mycket att vara tacksam över. Även under ett omtumlande år.

Ett gott slut och ett riktigt gott nytt år önskar jag dig!

P.S. Vi fick om möjligt ett ännu mera gott slut och gott nytt i och med att jag denna vecka först gick och vann en nyårsbukett som ni ser här ovan. Och sen en 4-rätters nyårsmeny för 4 personer. Helt galet fint och gott. Det är jag också tacksam över. D.S.

Gott slut med ännu mera Blomster&Bakverk

Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverk. Förresten, du har väl sett att min bok Blomster & bakverk nu finns ute i bokhandeln. Om du vill kan du självfallet beställa ett signerat exemplar direkt från mig. Läs mer här.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?