Grahamsfrallor som är enkla och snabba att baka. Perfekt när du kommer på att det skulle smaka bra med nybakat bröd till lunch eller middag. Jag bakar dem på ljummet vatten så att jäsningen kommer igång direkt och då räcker det med en halvtimme. De utbakade frallorna får jäsa en halvtimme till och sedan gräddas de på en kvart ungefär. De är som allra godast när de är nybakade, men helt okej även dag två. Vi hade några grahamsfrallor kvar dag tre och då slängde jag halvorna i brödrosten, blev utmärkt.
Grahamsfrallor
Den här degen blandar jag ihop för hand med en trägaffel. Jag har alltid tyckt om det där, att arbeta ihop bröddegen med en trägaffel. Det är något meditativt i det. Och den här degen är enkel att arbeta ihop för hand såvida du inte har armar som inte riktigt orkar med.
Jag har gjort en film där jag visar hur jag arbetar ihop degen och bakar ut den till frallor. Du kan se den här på Instagram.
Ett annat lättbakat bröd är mitt kringelbröd, receptet hittar du här. Kika gärna in till kategorin Bröd och kolla igenom vad som finns där. Redskapen som jag använder är brödpensel, degskrapa och bakborste från Iris Hantverk. Hoppas det smakar!