Grön start på dagen

3 maj, 2014
’Eat your greens’ säger man och alla gröna bladgrönsaker är ju fulla av nyttigheter, näring och klorofyll. Att blanda i bladspenat i frukostsmoothien kan vara ett sätt att få sig en grön start på dagen. Den här smoothien innehåller också lite söt mango som rundar av smaken liksom cashewnötter som höjer proteinhalten. Om du vill få en mer krämig smoothie kan du blanda i en banan, men jag tycker det går precis lika bra utan.
Om du kommer ihåg det, blötlägg 1 dl cashewnötter kvällen innan. På morgonen häller du av vattnet och lägger nötterna i en mixer tillsammans med 1,5 dl frysta mangotärningar, 2 dl osötad mandelmjölk och 2 dl bladspenat. Pressa i en halv lime och tillsätt 1 msk chiafrön. Mixa tills det blir slätt och krämigt. Häll upp och servera.
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?