Grytbröd med morot & chili är ett recept från min första bok Blomster & bakverk. Jag bakar brödet i gryta vilket ger en härligt krispig yta och det blir riktigt gott med en lagom hetta från chilin kombinerat med god sötma från moroten. Ett härligt bröd!
Grytbröd med smak av morot & chili
Idén till brödet har jag att tacka keramiker Susanne för. Ni som har min första bok vet att jag samarbetat med tre lokala keramiker här i Åkersberga som låtit sina hantverk ackompanjera mina bakverk. Här kan du läsa mer om dem. När jag var hos Susanne och lånade keramik så nämnde hon ett morots- och chilibröd som de brukade köpa på ett bageri och som de saknade. Det där lät spännande tyckte jag och gick hem och funderade. Resultatet blev det här brödet. Så glad för det!
Att riva ner grönsaker såsom morötter, rödbetor eller palsternacka är också ett roligt sätt att variera sitt brödbak. Det är också ett bra sätt att ta tillvara på grönsaker som kanske tappat sin spänst. Baka in dem i brödet!
Om du vill se hur det ser ut när jag bakar brödet finns ett filmklipp att kika på här.