Gyllene chiapudding med saffran

6 december, 2016
chiapudding med saffran

För ett par veckor sedan berättade jag om ett nytt sätt för mig att göra frukostens chiapudding, på en kokosmjölk med slätare struktur. Idag tänkte jag dela med mig av ett tips för dig som vill njuta av en alldeles extra god och lyxig frukost – Chiapudding kryddad med saffran. Det är så gott!

chiapudding med saffran

Så här i juletid när apelsinerna är så fina, tycker jag det är en perfekt kombination att blanda ner apelsin i den saffranskryddade chiapuddingen. Har man dessutom ett vackert granatäpple i fruktskålen så kan man lika gärna slå på stort och toppa frukosten med dessa goda kärnor. Det förgyller vilken morgon som helst.

Chiapudding med saffran

1 portion

2,5 dl valfri mjölk (på havre, kokos, mandel, nöt, ris eller det som du tycker om)
2-3 msk chiafrön
2 msk kokosflingor
1/2 kryddmått saffran (en halv påse / 0,25 gram)

Lägg allt i en mixer och kör så att det blandas ordentligt och chiafröna krossas något. Häll på burk och låt stå en stund, rör om med en gaffel. Lägg sedan på ett lock och ställ i kylen över natt. Då sväller chiafröna och blir till en färdig frukost. Perfekt att bara plocka fram på morgonen.

Oftast använder jag osötad mandelmjölk till min pudding och jag tillsätter gärna färsk frukt eller bär. Och så brukar jag ta fram burken från kylen när jag vaknat så att den inte är så kall när det är dags för frukost. 

Skulle du precis som jag vara riktigt förtjust i saffran så kan du dessutom toppa härligheten med ett par skedar Saffransgranola.

chiapudding med saffran

En sådan här frukost är ju också toppen att ha med sig i väskan om man hellre äter sin frukost lite senare. Använder mina glasburkar (bilden) nästintill varje dag och det ingår ett plastlock som sluter tätt. Du hittar dem på Granit.

En sådan här lyxig chiapudding kan förstås lika gärna njutas av som dessert och då räcker den till två personer. Om du vill ha något lite nyttigare som smakar gott och fyller köket med julens dofter och smaker.

För mer Blomster&Bakverk, följ mig gärna på både facebook och instagram.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?