Hallonsylt med chia och ingefära

14 maj, 2014
De här små chiafröna, som jag skrivit om tidigare, är ju så fantastiskt nyttiga och vi försöker få i oss av dem varje dag. Antingen i exempelvis en pudding eller i yoghurten. Ett oväntat sätt kanske kan vara att göra en lite nyttigare variant av sylt som består av mycket bär, lite chia och lite sötningsmedel. Och om man så vill, lite smak av ingefära eller kanske vanilj eller annan smaksättning som man tycker om. Jag kokade mig en liten sats sylt och har avnjutit den på min frukostgröt, Overnight oats, men den kan ju lika gärna serveras till plättar eller annat som man vanligtvis har sylt till.
Så här gjorde jag:
Lägg 4 dl frysta hallon (något tinade) och en liten bit riven ingefära i en liten kastrull. Om du vill kan du ha i några matskedar pressad citron, apelsin eller grapefrukt. Låt allt snabbt koka ihop under omrörning (det tar bara några minuter). Mosa gärna bären med en sked. När klart, ta kastrullen från värmen och smaka av med något sött, jag tog 1-2 msk Agavesirap. Tillsätt 1 msk chiafrön och rör om. Häll upp sylten i en ren glasburk, låt svalna, sätt på lock och förvara sedan i kyl.
Det här smakar bär, massor av bär och bara gott!
Inga tillsatser och knappt sötat. Nyttigt och vackert.
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?