Höstfärgade blomster och bakverk i oktober

31 oktober, 2019
höstfärgade oktober

Höstfärgade toner i det samlade collaget med blomster och bakverk från oktober. Månaden knyts i vanlig ordning ihop med ett urval bilder, främst från Instagram men även härifrån såklart.

Höstfärgade blomster och bakverk

Månadens recept blev en helt vanlig sockerkaka fast med brynt smör (galet gott), och sen de där vansinnigt goda energibollarna och de charmerande päronflarnen. Sen har jag lekt en hel del och skapat stilleben med höstfärgade blomster och blad. Har också plockat fram de där blommorna från trädgården jag torkat. Och så fick jag en helt fantastisk bukett av min kärlek när jag hade skrivit på bokkontraktet.

origin magazine

origin magazine

En annan rolig sak som hände i oktober var att höstnumret av det amerikanska magasinet Origin Magazine kom ut. Du kanske kommer ihåg att jag var med även i januarinumret. Nu ville de ha med mig på nytt vilket jag blev så glad för och ännu gladare blev jag när exemplaren landade i brevlådan och jag fick se fyra sidor fyllda med mina blomster och bakverk. Och recept. Så fantastiskt roligt!

Nominerad till Matbloggspriset för tredje året i rad

Ytterligare en rolig sak som hänt är att Matbloggsprisets jury för tredje året i rad nominerat Blomster&Bakverk. Denna gång är jag nominerad i kategorin Hedersutmärkelse tillsammans med Zeinas Kitchen och Matgeek. Fredag 8/11 delas alla priser ut och i vanlig ordning på Sthlm Food & Wine på Stockholmsmässan. Här kan du se alla som nominerats.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad
  • Heja dig Annelie! Så roligt att få följa dig längt vägen <3

    Passar på att fråga: om man har en ledig eftermiddag i Stockholm, vad är då ditt bästa tips?

    • Tack Emma, så härligt att ha dig med ❤️ Den där frågan var inte helt lätt. Men jag tänker spontant en utställning. Har du varit på Millesgården? En fantastiskt vacker plats och just nu spännande utställning med Hilma Klint som jag själv tänkt gå och se. Annars är Hallwylska fint. Kulturhuset har en utställning om scenkostymer som vi tänkte gå och se. Kan något av det passa tror du?

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?