Höstvackert i nio rutor från oktober

31 oktober, 2020
höstvackert i oktober

Höstvackert i nio rutor från månaden som gått. Oktober har verkligen inspirerat mig med sina vackra färger och fina primörer. Kan inte riktigt minnas att det ens fanns pumpor när jag var liten. Nu tycker jag att det både är gott att tillaga och att dekorera med. Karva pumpor har jag däremot inte riktigt kommit till ännu. Men det är vansinnigt roligt att skapa stilleben med skönheterna!

Höstvackert i nio rutor

Förutom att leka med pumpor blev det en del plock med päron och äpplen. Liksom med de sista solrosorna och höstanemonerna. Och så de japanska lyktorna jag fick med mig ett helt fång av från goda vänner. Så himla fina framför kameran. Och ser nästan ut som små pumpor.

En blomsterkaffe med smak av höst njöt jag också av liksom av nyheten att min bok Blomster & bakverk är nominerad i Gourmand World Cookbook Awards, världens största kokbokstävling. Först i juni nästa år kungörs vinnarna men jag hurrar lite redan nu.

Jag bjöd på chokladbollar med brynt smör och kladdkakemuffins – chokladigt gott! Och så dekorerade jag ett bakverk med kanderade pumpakärnor, så himla gott! Inspirationen kommer från Linn med bloggen Salt som socker, spana in recept här.

Ett urval av allt höstvackert som oktober bjudit på.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Och du har väl sett att min bok Blomster & bakverk nu finns ute i bokhandeln!

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?