Inspiration till midsommartårta

20 juni, 2017
midsommartårta

Tårtinspiration!

Redan midsommarvecka och dags att planera fredagens tårtbak. Vi har firat med samma kompisgäng i flera år och det är en kär tradition som vi får vara med om även i år. Det brukar vara så att jag står för tårta och dessert så jag har börjat fundera på vad jag ska baka. Du kanske också behöver inspiration till midsommartårta? Här kommer några tips från mig!

Jordgubbsmoussetårta – riktigt somrig, härlig och fantastiskt god. Len jordgubbsmousse på chokladig botten. Kan göras både gluten- och laktosfri.

Blåbärsmoussetårta – samma som ovan men med smak av blåbär.

Mazarintårta – en tårta med klassiska smaker, mazarinkaka toppas med vanljkräm och färska bär.

Och för dig som vill göra en rawfoodtårta har jag följande två tips:

Raw food cheesecake – riktigt god med smak av både vanilj och hallon.

En somrig cheesecake, raw och vegansk – en härlig tårta med smak av jordgubbar.

Flera av tårtorna kan förberedas i god tid. Några kan även frysas och bara tas fram att tina på självaste aftonen. Mycket praktiskt. Och mycket gott. Hoppas du hittat någon inspiration!

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?