Instagram

Augusti månads blomster och bakverk

31 augusti, 2018
augusti instagram

Augusti månad slutar idag och imorgon kliver vi in i September. Känner inget vemod alls utan bara en längtan efter hösten. Kanske för att den här sommaren har varit rekordartat, och skrämmande, varm. Kanske för att jag fått den återhämtning jag behövt och inte känner att sommaren liksom gått mig förbi.

Augusti i nio rutor

Det är alltid lite knepigt att välja ut de bilder som ska symbolisera den månad som gått. Men det får nog ändå bli med inslag av grönt, några matiga och blomstrande stilleben samt nybakat. För det blev både en glutenfri rabarberpaj och ugnsbakade plommon. Åtminstone på bild. Har mer gott att bjuda er inom kort som väntar på att skrivas rent och redigeras klart.

Hösten

Har en känsla av att det kan bli en vacker höst. Min årstid. Vet inte riktigt varför den ligger mig så nära om hjärtat. Kanske för att jag alltid älskat höstens färger. Kanske för att jag tycker om morgondaggen som kommer i augusti och går över i höstens vackra dimmiga morgnar. För att vi gifte oss i september. Eller för att luften känns så klar och krispig.

Eller så är det precis så som Frida @froken.frida så pricksäkert beskriver känslan av årstiden. Frida, hon med så mycket känsla och klokhet i både bild och text. Kika in här och läs de vackra orden som avslutas med:

För när våren.
Skälver av förväntan.
Och man uppfylls.
Av allt man vill.
Och allt man förväntas.
Lägger hösten en sval hand på din axel.
Och menar att nu.
Nu är tid.
För vila.

Tack augusti och varmt välkommen september.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.