Instagram Min blomstervärld

Maj, en blomstrande månad

31 maj, 2018
maj collage instagram

Att maj månad varit något alldeles rekordartat fin, det är vi nog alla överens om. Värmerekord, soltimmar och en trädgård och natur som plötsligt vaknade till liv. Alla knoppar brast och vi fick fullt sjå att hinna med att uppleva allt omkring oss. Och njutbart, det har det sannerligen varit! Se bara på mitt collage av maj månad från Instagram.

glutenfritt teffbröd snitt

Blomster på mina bakverk

Min maj bestod som ni ser av en del ätbart, så som de goda Lakrits- och citronkakorna, rabarberkompotten och den härliga osttårtan. Och så provade jag att snitta mitt glutenfria teffbröd med ett mönster av blommor och blad. Mitt första försök och det var svårt att liksom måla med brödsnittkniven, men tycker ändå det blev hyfsat fint.

Och så fick jag ett par kvällar tillsammans med kameran och mitt älskade makroobjektiv. Hade lite glömt bort hur roligt det är att leka med makrot nere i rabatterna. Inser nu att jag bara delat de bilderna på Instagram så jag lägger in dem här också, om ni vill njuta av lite blomsterfägring.

vit syren makro

Maj och min blomstrande trädgård

De vita syrenerna i trädgården blommar med överdåd i år. Vi har en stor syrén precis när man kliver ut i trädgården från altanen och när man öppnar dörren så är det som att omfamnas av doften av sommaren. Ljuvligt!

julros makro

Mina julrosor blir finare för varje år och just dessa har jag köpt av Gartneriet Spiren som varit med på Nordiska Trädgårdar i flera år. Dock inte i år så det blev ingen ny julros till trädgården. Njuter till fullo av de som finns såklart men saknade det inslaget på mässan.

narciss thalia makro

Orkidénarcissen ’Thalia’ har jag visat här förut och den är mig lika kär varje vår. Den kommer tillsammans med de gröna skira ormbunkarna. Den här bilden tog jag på kvällen och visst är det som att narcissen lyser.

förgätmigej makro

Förgätmigej, denna söta lilla växt som lyckades överleva vintern och ser ut att trivas finfint i rabatten på framsidan.

alliumknopp makro

En minst sagt sprickfärdig alliumknopp där det tunna höljet sakta men säkert dras av och så slår de lila stjärnbollarna ut. Som utropstecken i rabatten. Tycker väldigt mycket om Allium och till i år har jag planterat flera nya sorter som jag ser fram emot att se i blom.

hägg makro

En av de där kvällarna gick jag bort till den stora häggen som står precis vid tomtgränsen. Därinne strilade kvällsljuset så vackert och jag föll verkligen för den här blomstjälken. En aning rosa på kronbladen och så en fin bokeh på det. Sådant här gör mig lycklig.

lila syren makro

Vi har lila syrener på allmänningen ovanför oss som blommar så vackert och i år tror jag att det faller på mig att faktiskt vårda dem lite. De börjar bli risiga och behöver gallras. Får se hur orken räcker till.

stjärnnarciss manly makro

stjärnnarciss manly makro

En av de där lökarna jag satte i höstas är en ny bekantskap för mig, stjärnnarcissen ’Manly’. Så vansinnigt vacker! Knoppen var så bullig länge och jag bara väntade på att den skulle slå ut. Och sen till sist, vecklade den ut sig till denna skönhet. Måste komma ihåg att fylla på med fler till hösten.

Varje månad sammanfattar jag dagarna som gått med ett urval bilder från Instagram där du följer mig här: @anneliesblomsterochbakverk

Sköna maj, du var så välkommen – tack!

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.