Instagram

Månadens rutor i de konstigaste av tider

2 april, 2020
collage instagram mars

Månadens rutor från mars på Instagram knyts ihop trots att vi upplever de konstigaste av tider. En dag kommer allt bli som vanligt igen. Eller nästan i alla fall. Det är en overklig känsla att gå runt här hemma i vårsolen och le åt allt som blommar. Samtidigt som jag ser vårdpersonal gå till jobbet för allas vår skull och visa upp en helt annan verklighet. Att se de goda krafterna och mångas medmänsklighet behöver jag just nu. Jag blir glad i hjärtat av att se alla goda initiativ. Mitt i allt elände. Och jag tänker att just nu har vi det bra.

En dag i taget.

Månadens rutor i mars

Månaden fylldes med blomster och bakverk i vanlig ordning även om en del var sådant som gick i repris. Ibland behöver jag påminna mig själv om godsaker i arkivet och inte bara hitta på nya saker hela tiden. Märker att min energi varit lägre senaste tiden och det är verkligen inte konstigt.

Som ni ser blev det bilder på blomster på sluttampen. Tulpaner som jag klippte ner och rensade på blad så de gladde oss ännu en liten tid. Och så den där brickan med anemoner och hortensia som jag glömde i uterummet. De hade använts till en fotografering och dagen efter kom jag ut till dessa bedagade skönheter. Och så mitt moodboard från trädgården i mars. Denna färgglada vårsamling som så många uppskattat.

I övrigt picklade jag rödlök, uppmärksammade mazarinens dag med en samling varianter på denna klassiker, fyllde på med fröknäcke och påminde om dessa goda kaffebrownies med chokladkräm. Sen har jag provbakat brödrecept till boken och även bekantat mig med nya brödsnittkniven. Ja, och så blev det ju äntligen av att baka en sådan där mandelkaka med clementin.

collage tema brunt

Månadens rutor på tema brunt

Veckan innan det var dags för en månadssummering så satte jag ihop ovan bilder då jag plötsligt såg som ett brunt tema i mitt flöde. Ingen bakomliggande tanke utan bara en slump. Kanske att livet stundtals består av nyanser av brunt. Allt det ätbara här ovan är ju inte bara brunt utan väldigt gott så helt rimligt liksom.

Här ovan ser du ost- och skinkbollar, parmesankakor, svamppaj, kaffebrownies och mellislimpa.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.