Instagram

Septemberminnen, så makalöst fint!

8 oktober, 2020
septemberminnen

Septemberminnen, så makalöst fint det blev denna månad. Nu har vi ju skrivit oktober i några dagar men min vana trogen slänger jag in månaden som gått illustrerad i nio rutor.

September bjöd på blomster och bakverk av olika slag. Och i centrum stod ändå min första bok. Min bok som ni tagit emot på finaste sätt. Så oerhört tacksam för detta. Liksom för alla som beställer signerade böcker som jag skickar till både söder och norr och mittemellan. Och alla ni som köper boken i en bokhandel, lägger upp fina bilder i era sociala kanaler och skriver så värmande ord. Och tänk att vi två veckor efter boksläpp fick lägga en beställning på en andra upplaga. Fantastiskt!

Här kommer ett urval septemberminnen.

kanelkaka med brynt smör

Septemberminnen med bakverk

Jag tipsade på nytt om min kanelkaka med brynt smör. En klassisk sockerkaka som höjs ett par snäpp tack vare det brynta smöret och lagret av socker och kanel. En perfekt kaka att snabbt röra ihop när fikagästerna är på väg eller när du bara längtar efter något gott. 

äppelsockerkaka glutenfri

Och äppelsockerkakan på durra- och mandelmjöl. Och kardemumma. Förstås!

äppelbröd med dinkel havre solros pumpa

Jag bakade också ett äppelbröd med dinkel. havre, solros- och pumpafrön. Det blev så gott!

brynt smör sockerkaka

Jag skrev också om hur brynt smör kan lyfta en helt vanlig sockerkaka. Doften och smaken – ljuvligt!

solrosor och äpplen

Septemberminnen med blomster

Och som jag frossat i säsongens solros. Den dubbla dvärgsolrosen Teddy Bear. Så fluffig och så vansinnigt vacker. Och tacksam med massor av blommor på samma stjälk.

blomster & bakverk boken

Boken Blomster & bakverk

September var alltså månaden då min första bok äntligen släpptes. Jag är så otroligt stolt. Jag har lagt ner hela mitt hjärta (och lite till) och boken känns verkligen som jag. Den hade inte funnits utan alla er som följer mig här och på Instagram. Så tacksam för det!

Jag är också så glad för att jag bredvid mig haft bästa förläggare Annika på Bladh by Bladh, formgivare Anders Timrén och RP form, PR Jenny Schyttberg samt ALLA ni som stöttat mig under hela arbetet och alla ni som köpt boken. Boken finns såklart att köpa både online och i bokhandeln. Men det går också fint att beställa ett signerat ex direkt från mig. Läs mer här.

Jag har också haft ett otroligt lyckosamt boksläpp hemma hos mig i trädgården då nästan sjuttio personer kom. Och jag har stått på NK hos Nordiska Blommor och signerat boken och träffa flera nya ansikten. Så roligt!

svärmors mandelkakor

En tanke bakom allt

I boken ville jag så gärna ha med några av de bakverk som jag främst förknippar med mamma, farmor, mormor, svärmor och dotter. Några av de kvinnor i mitt liv som inspirerar mig till att baka. Jag har inte delat så många bilder från boken, då jag gärna vill att man ska öppna den utan att ha sett allt för mycket redan.

I många av bilderna finns detaljer som är där av en mening. Som här, där svärmors mandelkakor har sällskap av en kaffekittel. Det är mina svärföräldrar som infört 11-kaffe hos oss och i många år kokades kaffet på kanna på spisen. Fånget med förgätmigej hade jag turen att hitta i skogsbrynet. Dalslands landskapsblomma, en kär favorit hos min mans mormor, och ett inslag av de dalsländska rötterna. Små detaljer som för mig betyder mer. Och som jag hoppas är till glädje för de som noterar dem

rågbröd

Intervju och smakprov på aftonbladet.se

När man gör en bakbok med många brödrecept inser man rätt snart att det blir väldigt många nyanser av brunt. En utmaning, men en rolig sådan! Här är mitt lantbröd med råg. Det tillsammans med några fler recept och en intervju med mig finns här på Aftonbladet Mat & Dryck. Om du vill läsa lite mer om mig och få ett smakprov från boken.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Varmt välkommen också att följa mig på Pinterest Blomster&Bakverk.

You Might Also Like

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.