Internationella lakritsdagen 12/4

12 april, 2018
lakritsdagen

Den 12 april firas Internationella lakritsdagen – se där en dag värd att firas! Tillhör ju annars den skara som tycker att alla dagar som plötsligt poppat upp i kalendern gått till överdrift. Som ni säkert vet vid det här laget älskar jag lakrits och framför allt som krydda. Vet inte hur många jag pratat med som säger att de inte tycker om lakrits och som sedan ändrat sig när de smakat. Lakrits är en härlig smaksättning och så mycket mer än bara godis.

Så här på lakritsdagen har jag därför satt ihop ett urval recept med lakrits som du kan hitta här på Blomster&Bakverk. Du kan såklart också bara skriva ’lakrits’ i sökrutan. Välkommen att botanisera runt bland några av mina favoriter här nedan.

Och du, till helgen är det för tionde året Lakritsfestival i Stockholm. Massor av utställare, gott att smaka på och roligheter som händer på scenen. Ses vi där?

Recept smaksatta med lakrits

Vid närmare eftertanke så är näst intill alla recept glutenfria, några också utan vitt socker. Hoppas du klickar runt och hittar något nytt att prova. Och skriv gärna en kommentar. Om du provar något av recepten, berätta vad du tyckte. Eller skriv en rad om jag lyckats omvända dig till lakritsfantast. Det skulle ju vara fantastiskt roligt!

Njut av dagen!
∼ Annelie ∼

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?