Jordgubbsfrossa och rårörd sylt

13 juli, 2015
Befinner mig i mitt somriga paradis och njuter av ledighet och tid med familjen. Sol och hav och stillhet. Och annat som passar när man är här på ön. Min morfar sade alltid att det är bättre väder på Gotland och tänk att det ofta stämmer. Här kan jag dock njuta utan väder i tankarna. Att bara blicka ut över havet. Ta promenader. Fika. Plocka sig en bukett av Gotlands rika utbud längs vägrenen. Och igår såg jag att man kunde köpa sig en hel låda av öns godaste jordgubbar, de från Stenhuse Gård. Så femton askar rensades och tolv liter ligger i frysen för hemtransport om några veckor. En hel del hamnade i magen. Och så blev det en burk med rårörd jordgubbssylt. Det allra enklaste sättet att få en smak av sommar i yoghurten eller till plättarna.
Jag fick ihop till en stor burk genom att lägga drygt 1 liter jordgubbar i en skål och tillsätta knappt 1 dl strösocker (söta efter behag). Sedan fick det stå en stund och därefter mosade jag ihop allt med en gaffel. Häll sedan på väl rengjord burk och ställ i kylen, det håller sig i ca en vecka. Eller lägg i mindre askar och frys in för längre hållbarhet.
Inte bara snabbt och enkelt utan även gott som hejsan.
Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?