Jordgubbsglass, världens godaste och enklaste

23 juni, 2019
jordgubbsglass

Denna jordgubbsglass är verkligen på riktigt världens godaste. Sommartid är bästa tiden att göra den, när jordgubbarna är som allra godast. För det blir världsklass att göra den på färska svenska bär. Det enda du behöver köpa hem färskt är jordgubbar och vispgrädde. Det är bara tre ingredienser i receptet och du rör enkelt ihop denna jordgubbsglass hemma, du behöver ingen glassmaskin och det är ett så enkelt sätt att göra sin egen glass på. Med andra ord, gör den bara!

jordgubbsglass

Jordgubbsglass

250 g jordgubbar
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
2,5 dl vispgrädde

Rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Mixa till en puré. Blanda nu purén med den söta kondenserade mjölken och rör om. Vispa grädden fluffig och blanda med purén. Om du har en glassmaskin kör du smeten där i tills glassen är färdig. Om du inte har en glassmaskin häller du smeten i en stor bunke eller form och ställer den i frysen. Rör nu om i jordgubbsglassen en gång i halvtimmen de närmaste 3-4 timmarna. Om du rör om i glassen får du in mer luft i smeten och glassen blir ännu lite godare.

Ännu mera glass

Om du vill prova flera smaker och göra glassen på samma sätt, kan jag tipsa om både blåbärsglass och kaffeglass.  Om du är mer förtjust i sorbet kan jag rekommendera dig att prova rabarbersorbet, mangosorbet och vindruvsglass.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?