Jul

Pysslig december

 
Det pysslas en hel del i vårt hus. Nästan hela tiden. Och liksom blomsterpillandet jag gärna ägnar mig åt så tror jag att både min dotter och jag ser pysslandet som rena rama meditationen. Och skaparlust och kreativitet blir man ju så himla glad av!
 
Det hann knappt bli första december så plingade det hejvilt i inboxen från diverse företag som lanserade årets julkalender där man antingen kan vinna en pryl eller köpa något till specialpris. Gott så i julklappshetsen men så glad jag blir när en pysselkalender då ser dagens ljus mitt i detta. The Creative Collective Sweden är ett nystartat bloggnätverk som varje dag i december kommer att bjuda oss på något att skapa, baka eller göra. Underbart! Följ dem på facebook och släpp loss kreativiteten och skaparlusten!
 
 
Bild från Mormorsglamour
 
En av de bloggare som är med i ovan nätverk är Helena som driver DIY-bloggen Mormorsglamour. Häromsistens bjöd hon på ett så himla fint pyssel som alla kan göra och som är nästintill gratis. För vem har inte skåpet fullt av papperskassar från matbutiken? Kika in här och ser hur hon gjort. Visst är det fint!
 
 
Bild från Popetotrora
 
En annan pysslig favorit i bloggosfären är Petra. Kolla bara in dessa ljuvliga stjärnor gjorda av avlagda stickade tröjor eller en halsduk. Hur fint som helst. Och en massa mer inspiration och pysseltips här. 
 
 
Bild från Rackarungar
 
Och precis som Anna har jag i år tänkt att det får vara nog med nya julsaker. Det blir till att lyfta ned de där kartongerna från vinden och istället återanvända det som finns. Och kanske hitta nya sätt att använda dem. Och varför inte köpa hem en porslinspenna (okej’rå, men det räknas inte som julsak) och måla på en gammal tallrik. Tänk att göra en alldeles personlig tallrik till varje gäst runt bordet. 
 
 
 
Och har du överbliven tapet hemma kan du göra finfina askar till dina julklappar. Eller som förvaring. Mycket trevligare att stapla skokartonger på varandra när de ser ut så här. Bästa beskrivningen steg för steg finns här på Sandbergs blogg. 
 
Så på med julmusiken, fram med sax och papper och vad som behövs, värm lite glögg, ställ fram burken med pepparkakor, njut av stunden, ha skoj och pyssla loss.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Lena i Wales 3 december, 2014 at 16:24

    Här hos mej i Wales pysslas det å det vildaste! Juldekorationer och annat kul. Roligt att få lite inspiration!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.