Juliblomster, njuter ikapp med ett moodboard

4 augusti, 2019
juliblomster moodboard

Några dagar in i augusti kommer här mitt moodboard med juliblomster från trädgården. Det blev lite så där som det känns när man kommer hem till sin trädgård efter tre veckors bortavaro. Ni vet, det känns som att allt plötsligt blommar och det är knappt man ser allt utan får gå flera vändor och titta och njuta. Jag vill ju komma ikapp allt det vackra.

Gjädjande nog har hörnan med luktärter och solrosor vuxit på rejält och jag ser fram emot en vägg av blommande solrosor. De väldoftande luktärterna njuter jag redan av och längtar efter att plocka buketter. Vipphortensian hade verkligen slagit ut med massor av blommor vilket gjorde mig så glad. Och blodtopparna svävar så vackert. En härligt fuchsiafärgad dahlia kom maken hem med tidigare och den planterade jag i en riktigt stor kruka. Den stortrivs! Rudbeckiorna blommar riktigt fint och snart slår också rosenflockeln ut, men den får vänta till nästa månads moodboard.

juliblomster moodboard

Juliblomster, månadens moodboard från trädgården

För några år sedan hade jag stenkoll på alla mina perenner och vad de hette. Med tiden har minnet bleknat något och jag tänker att det inte är det viktigaste. Men å andra sidan är det bra att kunna tala om vad en växt heter om man vill plantera flera eller om någon frågar. Lite detektivarbete kan man förstås ägna sig åt. Det är som min samling av hostor (eller blomsterfunkia). De är många olika och några namn minns jag, andra inte. Här ovan är i alla fall ett försök till att guida er bland mina juliblomster.

Det är en febril aktivitet bland lavendel och syrenbuddleja som besöks av både bin, humlor och fjärilar. Höstfloxen från farmors och farfars trädgård blommar så fint. Första gången på länge som de fått vara ifred från rådjuren (tack Trico Garden). Jag gillar mycket grönt i trädgården och har både olika sorters ormbunkar, vintergröna och hostor. Och så lite olika prydnadsgräs. Bland annat.

Var med och skapa moodboards från din trädgård, lägg upp en bild på Instagram och tagga med #moodboardfrånträdgården så att vi hittar varandras bidrag. Så roligt att se vad som blommar just nu i era trädgårdar och kanske få inspiration till nya växter. Eller bara njuta av bilderna.

Ännu mera moodboards

Om du är nyfiken på tidigare moodboard från min trädgård, så finns de samlade här.

Ännu mera Blomster&Bakverk

Varmt välkommen att också följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?