Juliblomster plockades ihop till en moodboard

3 augusti, 2020
juliblomster moodboard

Juliblomster plockade jag häromkvällen och fick till månadens moodboard från trädgården. Jag känner mig något dagvill just nu och insåg i helgen att det ju var månadsskifte och därmed tid för månadens moodboard från trädgården. Ni vet, den gröna kreativa leken vi samlas kring på Instagram. Jag som tyckte det bara var alldeles nyss som jag skapade juni månads blomstersamling.

Juliblomster

I min trädgård vajar jätteverbenan så härligt liksom syrenbuddlejan. Den senare är finare än på många år och fjärilar i massor samlas här varje dag. Under fjärilsbusken har vi en rabattkant med lavendel som även den lockar till sig både fjärilar och bin. Jag blir så glad av fjärilsrabatten!

Jag har också ett par ätbara inslag i månadens moodboard. Vi börjar kunna skörda av chiliplantan vi fick från goda vänner. Malabarspenaten stortrivs även i år i uterummet. Den slingrar sig högt och jag måste bara komma ihåg att gå ut och skörda av den.

I släntens plantering slingrar sig kaprifolen och möter bland annat blodtoppen ’pink tanna’ och rosenspirea. Stjärnflocka och vitlysing hälsar oss välkomna på framsidan. Ölandstoken stortrivs på altanen i stor kruka. Jag frösådde penséer för första gången i år och som de blommar! Har aldrig haft så fina plantor. Även om ena påsen visade något annat än det som nu blommar så gör de mig glad.

Och det bästa med sommarblommor är verkligen att ju mer man plockar desto mer blommar de. Så tacksamt med juliblomster!

Var med mig och @photographybykarina och skapa en moodboard från trädgård eller natur. Vi siktar på sista helgen i varje månad. Eller när man har tid och lust. Här kan du se mina tidigare moodboards.

Beställ boken redan nu!

Du vet väl att du redan nu kan förbeställa boken Blomster & bakverk. Min bok kommer att finnas i butik från den 3 september men ni kan redan nu beställa ett signerat ex (begränsad upplaga) HÄR och få den hemskickad i slutet av augusti.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk. Varmt välkommen också att följa mig på Pinterest Blomster&Bakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?