Juni, som det bakades och blomstrade!

30 juni, 2019
juni instagram collage

Sista dagen i juni. Satt ute på altanen med morgonkaffet denna redan så varma sommardag och insåg det var sista juni. Jag brukar ju alltid sammanfatta månaden som gått med ett urval bilder som publicerats på Instagram och ibland även här. När jag scrollade tillbaka i kamerarullen på mobilen blev till och med jag lite häpen. Och det blev plötsligt svårt att välja bara några. Så det blev en samling med bakverk och en samling med blomster. Passande, eller hur!

Juni månads bakverk

Jag har frossat en hel del i både rabarber och jordgubbar. Rabarbern håller dessutom på att växa om mig, helt galet. Kolla här nedan, det är bara tre (!) rabarberblad. Nu har jag kokat ännu mera kräm vilket jag tycker är en perfekt sommarlunch och så lite rabarberkompott. Gott att toppa frukostyoghurten med.

I samlingen bilder här ovan ser ni Rabarberkaka med dinkel & mandel • kokoskakor med rabarber, världens godaste jordgubbsglass • en ljuvlig rabarbersorbet • sommarens godaste jordgubbsmoussetårtaugnsbakad fetaost med tomater & oliver • en fantastisk mjölkchokladcheesecake med salt kolasås • rabarbergrottor • och till sist upptäckten av hur gott det är att bre hummus på knäcket och toppa hela härligheten med jordgubbar.

juni instagram collage

Den blomstrande månaden juni så. Ja, det har blivit en del plock av blommor i både skog och trädgård. Och så fick jag ju binda en sommarbukett och frossa i både pioner, iris, rosor, nejlikor och massa annat fint. Och så blev det ett nytt blomsterdjur, en fantasti-stork gjord av pelargoner. Varför just en stork kan du läsa mer om här. Och så fyndade jag en så vacker röd kruka eller vas med fina former. Ja, och så blev det lite nya sommarstrutar!

En fantastiskt fin månad, tack juni.

Ännu mera Blomster&Bakverk

För ännu mera Blomster&Bakverk är du välkommen att följa mig på Instagram @anneliesblomsterochbakverk och Facebook @blomsterochbakverk.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?