Kaffeglass på enklaste sätt

20 augusti, 2017
kaffeglass

Kaffeglass är vi väldigt förtjusta i. Kaffe överhuvudtaget verkar finnas i generna på något vis i vår familj. När vi är på Gotland om somrarna njuter vi gärna av kaffeglassen från Gute Glass. Andra tider på året gör vi vår egen kaffeglass på enklaste sätt. Det blir så gott!

Allt som behövs är grädde, kondenserad mjölk och ett par kaffekapslar (eller en espressomaskin). Och inte behöver du någon glassmaskin för att kunna njuta av denna ljuvliga glass. Jag gör ofta glass på det här sättet och det blir väldigt gott.

Kaffeglass

5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
1-2 st espresso (kapsel, maskin eller espressopulver)

Vispa grädden tills den blir fast. Blanda kondenserade mjölken med espresson och vänd försiktigt ned den i grädden tills allt blandats och blivit till en jämn smet. Jag började med att ha i en enkel espresso, men när jag smakade av smeten tyckte jag allt att kaffesmaken kunde bli ännu tydligare. Jag valde därför att ha i en till, men smaka av och se vad du själv tycker blir godast.

Nu kan du köra klart smeten i glassmaskin men om du som jag saknar en sådan kan du istället hälla smeten i en form. Jag brukar använda en avlång brödform. Ställ in i frysen och rör om någon eller ett par gånger i timmen för att undvika att iskristaller bildas. Det tar minst 3-4 timmar för glassen att bli helt klar.

Sedan är det bara att njuta av en riktigt god glass. Jag har ibland i lite grovt hackad choklad i smeten. Det är också riktigt gott!

Ännu mera Blomster&Bakverk

Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverk. Förresten, du har väl sett att min bok Blomster & bakverk nu finns ute i bokhandeln. Om du vill kan du självfallet beställa ett signerat exemplar direkt från mig. Läs mer här.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?