Kardemummaglass, så himmelskt gott!

12 augusti, 2023
kardemummaglass

Kardemummaglass, att jag inte tänkt på att smaksätta glassen så här förut. Jag som älskar kardemumma. Men nu kan jag lägga en ny favoritsmak till samlingen. Det här passar dig som liksom jag inte har någon glassmaskin hemma. På bara några få ingredienser kan man få till en så himmelskt god glass.

kardemummaglass

Kardemummaglass, så gott!

Igår kväll hade jag ena bokklubben hemma på middag. Till dessert bjöd jag på mina smulpajsrutor med zucchini. Och fastän vi tidigare under kvällen pratat om veckans inspelning av Nyhetsmorgon (här kan du se klippen) och allt jag hade bakat så trodde alla runt bordet att de åt äppelpaj.

Jag hade först tänkt att köpa en god vaniljglass, men äpple och kardemumma går så fint ihop att jag fick för mig att slänga ihop den enklaste glassen och testa en ny smak. Succé kan jag säga. Både paj och glass. Vi konstaterade att kardemummaglass inte är något vi stött på tidigare och var alla överens om att det här måste göras fler gånger. Ni måste prova! Både paj och glass.

kardemummaglass

Kardemummaglass

Ett recept från blomsterochbakverk.se
Bli den första att betygsätta
20 min + tid i frysen

Himmelskt gott! Jag som älskar kardemumma undrar varför jag inte tänkt på detta tidigare. På bara några få ingredienser rörs godaste glassen ihop. Och ingen glassmaskin behövs.

Ingredienser:

1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)

1 msk kardemummakärnor

1 tsk vaniljsocker

ev lite pressad citron

500 g (5 dl) vispgrädde

Gör så här:

1. Häll den kondenserade mjölken i en liten skål. Rör ner nymortlad kardemumma, vaniljsocker och ev lite pressad citron.

2. Vispa grädden riktigt fluffig (inte för hård) och vänd ner i omgångar med en slickepott i kardemummasmeten.

3. Häll i en bunke eller form och ställ in i frysen. Man kan röra om i glassen typ en gång i halvtimmen de första 3-4 timmarna för att få in mer luft i smeten. Men det blir lika gott utan att röra om.

Tips!

* Glassen behöver frysas minst 4-5 timmar för att stelna helt. Val av form kan också påverka tiden.

* Om du har en glassmaskin kan smeten såklart köras klar i den.

* Stöt inte alla kardemummakärnor samtidigt i morteln utan ta lite i taget.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?