Krustader med färskostkräm och hjortron

27 december, 2022
krustader med färskostkräm

Krustader med färskostkräm, hjortronsylt och rosmarin. Himmel så gott detta blev! Jag smaksatte färskostkrämen med torkad rosmarin, salt och peppar. En liten klick hjortronsylt och färsk rosmarin på toppen gjorde det där lilla extra. Det här, mina vänner, smakar utmärkt och extra gott till ett glas mousserande dryck.

krustader med färskostkräm

Färskostkräm och förberedelser

Färskostkrämen gör jag genom att vispa ihop naturell färskost med creme fraiche så att den blir riktigt fast och spritsbar. Krämen kan göras samma dag och ligga färdig i kylen. Jag tycker det blir fint att spritsa krämen i krustaderna, så jag lägger den i spritspåse med en gång. Ett tips är att sätta en påsklämma ovanför tyllen, snurra ihop påsen upptill och därefter ställa den i ett glas eller liknande.

Strax före serveringen fördelar jag krustaderna på en bricka och spritsar ut krämen. Till sist dekorerar jag med lite hjortronsylt och färsk rosmarin. Om du vill servera något annat än färdiga krustader, så tycker jag att du ska prova dessa havreformar.

krustader med färskostkräm

Fotouppdrag med mersmak

Det här receptet kom till när jag fick i uppdrag att ta fram ett tilltugg som skulle passa till en mousserande dryck. I uppdraget ingick också ett antal produktbilder. Samma dag som jag fotograferade alltsammans skulle jag ha bokklubbsmiddag hemma. Det slutade med att jag köpte hem flera krustader och gjorde ännu en omgång färskostkräm till kvällens gäster. Det var väldigt roligt att direkt testa receptet på en smakpanel.  Jag kan berätta att tilltugget gjorde succé och detta kommer jag helt klart att bjuda på flera gånger.

Om du vill se resultatet av fotograferingen och andra uppdrag jag gjort är du välkommen att kika in till min portfolio.

krustader med färskostkräm

Krustader med färskostkräm, hjortronsylt och rosmarin

Ett recept från blomsterochbakverk.se
3.9/5(8)
4-6 personer (räcker till 24 krustader)
30 min

Krustader med färskostkräm som smaksätts med torkad rosmarin och toppas med en klick hjortronsylt och färsk rosmarin. Himmel så gott!

Ingredienser:

100 g (1 dl) naturell färskost

100 g (1 dl) crème fraiche

salt, peppar, torkad rosmarin

hjortronsylt

färsk rosmarin

en förpackning krustader (24 st)

Gör så här:

1. Vispa samman färskost och crème fraiche med elvisp tills det får en fast konsistens.

2. Smaksätt med rosmarin, salt och peppar.

3. Om du tänkt spritsa krämen kan du lägga den i spritspåse med en gång. Färskostkrämen kan förberedas och stå i kylen fram till servering.

4. Fördela krustaderna på ett fat (5–6 krustader per person brukar vara lagom).

5. Spritsa färskostkrämen i formarna. Dekorera med en klick hjortronsylt och färsk rosmarin. Gör detta precis innan servering. Om krämen får stå länge i krustaderna blir de inte lika frasiga och goda.

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?