Krustader med färskostkräm, hjortronsylt och rosmarin. Himmel så gott detta blev! Jag smaksatte färskostkrämen med torkad rosmarin, salt och peppar. En liten klick hjortronsylt och färsk rosmarin på toppen gjorde det där lilla extra. Det här, mina vänner, smakar utmärkt och extra gott till ett glas mousserande dryck.

Färskostkräm och förberedelser
Färskostkrämen gör jag genom att vispa ihop naturell färskost med creme fraiche så att den blir riktigt fast och spritsbar. Krämen kan göras samma dag och ligga färdig i kylen. Jag tycker det blir fint att spritsa krämen i krustaderna, så jag lägger den i spritspåse med en gång. Ett tips är att sätta en påsklämma ovanför tyllen, snurra ihop påsen upptill och därefter ställa den i ett glas eller liknande.
Strax före serveringen fördelar jag krustaderna på en bricka och spritsar ut krämen. Till sist dekorerar jag med lite hjortronsylt och färsk rosmarin. Om du vill servera något annat än färdiga krustader, så tycker jag att du ska prova dessa havreformar.

Fotouppdrag med mersmak
Det här receptet kom till när jag fick i uppdrag att ta fram ett tilltugg som skulle passa till en mousserande dryck. I uppdraget ingick också ett antal produktbilder. Samma dag som jag fotograferade alltsammans skulle jag ha bokklubbsmiddag hemma. Det slutade med att jag köpte hem flera krustader och gjorde ännu en omgång färskostkräm till kvällens gäster. Det var väldigt roligt att direkt testa receptet på en smakpanel. Jag kan berätta att tilltugget gjorde succé och detta kommer jag helt klart att bjuda på flera gånger.
Om du vill se resultatet av fotograferingen och andra uppdrag jag gjort är du välkommen att kika in till min portfolio.