Lakritsmandlar

21 december, 2016
lakritsmandlar

Lakritsmandlar som rostas i ugn är så gott.  Det går rätt snabbt att göra, innehåller inget socker och är perfekt att knapra på i juldagarna. Men du kan också fylla en strut eller en fin påse och ge bort i present.

Ni som känner mig vet att jag älskar lakrits. Därför vill jag så gärna bjuda in er som säger att ni inte tycker om lakrits, till smaksättaren lakritspulvrets värld. Det är många som förvånat utbrustit att detta var ju jättegott. Med andra ord, prova gärna och se vad du tycker. Lakritspulver ger en väldigt fin smak till mycket, och köp gärna av god kvalitet. Därefter tycker jag att du ska prova dessa rostade lakritsmandlar.

Lakritsmandlar

200 g ekologisk sötmandel
2 dl kokande vatten
3 msk grovt salt
1,5 msk lakritspulver
havssalt

Sätt ugnen på 150 grader.

Skölj mandlarna så att de inte längre färgar vattnet. Häll det kokande vattnet i en skål med grovt salt och lakritspulver. Rör om så att det löses upp och häll i mandlarna. Låt dem dra i ca 30 minuter.

Sila av vätskan och fördela mandlarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite extra havssalt och lakritspulver efter smak (jag brukar ta lite i en tesil och strö över). Rosta mandlarna i ugnen i ca 20-25 minuter. Passa dem bara mot slutet så att de inte får för mycket färg. Förvara lakritsmandlarna i en burk med lock.

Hoppas det smakar!

Ännu mera lakrits

Det finns en hel del recept med lakrits här hos mig. Du kan skriva ’lakrits’ i sökrutan häruppe eller börja med att kolla in några favoriter i detta inlägg jag gjorde till lakritsens dag ett år. Javisst finns det även en dag för lakrits!

Ännu mera Blomster&Bakverk

Ännu mera av mig och mitt skapande hittar ni dagligen på Instagram  @anneliesblomsterochbakverk . Och min facebooksida finns här @blomsterochbakverk. Förresten, du har väl sett att min bok Blomster & bakverk nu finns ute i bokhandeln. Om du vill kan du självfallet beställa ett signerat exemplar direkt från mig. Läs mer här.

Skriv gärna en rad
  • Jag är en av dem som hävdar stort att lakrits inte är något jag tycker om.. dessvärre inte heller med lakritspulver. Jag bakar och fejar med det eländet för min älsklings skull som är en lakritsälskare av stora mått, men jag hoppar över :-).

    Jag hoppas att du idag får en toppen-födelsedag!!
    Varmaste kramar
    Ulrica

  • …jag är en av dem som påstår att lakrits inte är min grej… Kanske får ge det en ny chans :)

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?