Månadens Gröna april – Tema P, samlingsinlägget

28 april, 2017
månadens gröna april

Tusen tack för ALLA fantastiska bidrag till Månadens Gröna april!

Den här månaden har jag haft glädjen att vara månadsvärd för matutmaningen Månadens Gröna. För april valde jag råvarorna Potatis, Purjolök och Palsternacka – eller om man så ville; Tema P. Jag hoppas att ni liksom jag inspirerats under månaden som gått. Ni är många som taggat oss på instagram och det är så roligt att dela era inspirerande bidrag. Och nu kommer liksom finalen när alla bidragen ska samlas ihop i ett enda inlägg. Tjugosex bidrag blev det – helt fantastiskt! Så nu är det bara att luta sig tillbaka och hänga med i en kavalkad av härlig inspiration!

månadens gröna april

P som i Picklad & Palsternacka: Isabel med bloggen Taste Celebration bjuder på Picklad vit sparris med en kräm på palsternacka, torkad vit miso, rostade hasselnötter och chips av palsternacksskal med dragon. Så vackert och låter ljuvligt gott!

månadens gröna april

P som i Potatis: Månadsvärden Tina med bloggen Grönt varje dag bjuder på vegansk Spansk tortilla, omelett med lök och potatis. Spännande med tortilla utan ägg. Och mycket vackert presenterat!

månadens gröna april

P som i Potatiskroketter: Hos Kitchen of Anna hittar du dessa krispiga Potatiskroketter med parmesan och tryffelsås. Ser riktigt goda ut!
P som i Pudding: Malin med bloggen Malins mat bjuder på vacker, grön och vegansk Chiapudding med matcha. En sådan här frukost skulle jag gärna bli serverad!

månadens gröna april

P som i Paleo: Fredriks Fika bidrar med denna smaskiga Chokladbollstårta Paleo. Vad härligt med ett bakverk i kavalkaden, och det låter riktigt spännande.

månadens gröna april

P som i Paj & Päron: Tvillingarna Lina och Sanna med bloggen El Kotts Mat och Bak bjuder på en Paj med päron, tofu och betrosor. Så inspirerande gott med vackert mönster!
P som i Potatis: @lena12sin bjuder på Potatis- och morotskaka med zucchini och den serveras med en pesto på ramslök. Så vårvackert gott!

månadens gröna april

P som i Palsternacka: Julia, också en av våra månadsvärdar, bjuder på ett härligt vackert fat. Hur gott låter det inte med Vegansk Bookmaker Toast med dijonaisse på palsternacka!

månadens gröna april

P som i Potatis: Sandra med bloggen Sandras Matkrypin bjuder på Rårakor med fetaostkräm och rostade kikärter. Älskar rårakor och det låter gott med rostade kikärter till.
P som i Potatis & Pesto: @veganhimlen har lagat en Potatisfrittata med nässel- och ramslökspesto. Den där peston låter ljuvligt god och frittatan är dessutom vegansk.
P som i Pasta: Nellie med bloggen Min vardagshälsa och även en av våra månadsvärdar bjuder på familjens säkra kort, Paolos Pasta. Snabblagad och god vardagsmat är alltid uppskattat.
P som i Purjolök: Vår månadsvärd Lovisa med bloggen Polichinelle bjuder ofta på spännande kreationer och denna månad är inget undantag. Vad sägs om vegansk Misoglaserad purjolök!

månadens gröna april

P som i Pizza: Hos Anna Maria med bloggen Dnilva bjuds vi på Libapizza, världens snabbaste pizza. Snabblagat och toppen att bjuda på när det kommer gäster och du inte vill stå för länge i köket.

månadens gröna april

P som i Påsktårta: Ann-Catrin med bloggen Scandinavian Wellness bjuder på en Ljuvligt grön och hälsosam påsktårta som är både raw, vegan och paleo. Kan avslöja att några av ingredienserna är banan, avokado, spenat och matcha. Visst blir man nyfiken!
P som i Palsternacka, Purjolök & Päron: Linnea med bloggen (Chick)Peas and Understanding bjuder på en Soppa med palsternacka, purjolök och päron. Det låter verkligen spännande med päron som det där lilla extra.

månadens gröna april

P som i Påskbullar: Linnéa med bloggen The Hungry Gosling lagade till Påskbullar med mandel och gräslök. Den variant jag gjort tidigare på mandelbullar blev inte så bra, men Linnéa har vita bönor i sitt recept och det tror jag gör en bättre konsistens. Ska prova!
P som i Påskrecept: Sally med bloggen Skippa nudlarna bjuder på påskmat i form av en Lins- och grönsakslimpa. Gjorde succé på både jul- och påskbord så det låter som en perfekt rätt att servera på en buffé.
P som i Potatis: Ännu en av våra månadsvärdar, Åsa med bloggen Nicklas Kokbok har lagat till Potatisrullar med sojabönor och chilisås (mjölkfritt). Spännande!
P som i Palsternacka: På Millas Hälsoblogg möts vi av väldoftande kryddor som tillsammans med palsternacka hamnat i en Indisk gryta. Syrligt och smakrikt!

månadens gröna april

P som i pannkaka: Ewa med bloggen Mot Bättre Hälsa bidrar med en snabblagad frukost, Bovetepannkakor på bara fyra ingredienser. Härligt med enkla goda frukostar!
P som i Paj eller PizzaPaj: Pajen som blev lik en pizza och blev till en pizzapaj, dessutom vegansk. P som i paj hittar du inne hos Pia med bloggen Gingiberi.

månadens gröna april

P som i världsrekord i P: Häng med här nu, för @isabellasvegetariska har verkligen gått loss på tema P när hon bjuder oss Picklad Potatis med PalsternacksPuré, PersiljePesto, Polkabetschips, Plommonkuber, Pistagenötter och Penséer. Puh! Verkligen idérikt och oerhört vackert presenterat.
P som i Piroger: Frasiga piroger fyllda med bland annat morötter, champinjoner och bladspenat. Du hittar P som i Piroger inne hos Majaeleonora med bloggen Istället för falukorv.
P som i Potatis, Paprika & Pepparsås: Bloggen Vegokäk drivs av Annie som också är månadsvärd och den som tog initiativet till Månadens Gröna (yay!). Annie bjuder på Den krispigaste potatisen & oumph som kryddats med paprika och till det en pepparsås.

månadens gröna april

P som i Plättar: Visst är det något visst med plättar! Evelina med bloggen Evelinas Ekologiska har gjort glutenfria och ekologiska Banan- och havreplättar med bär och kokosgrädde. Gott att servera efter en soppa eller varför inte till frukost. Det både låter och ser riktigt gott!

månadens gröna april

P som i Potatis, Purjolök & Provencalsk: Ja, och så var det mitt eget bidrag. En Provencalsk grönsakslåda som innehöll både potatis, purjolök, palsternacka, polkabetor och en massa annat gott.

månadens gröna tema p

Tack!

Ni har verkligen varit helt grymma den här månaden och jag är så imponerad både över antalet bidrag och er variationsrikedom och kreativitet blandat med de där snabblagade rätterna som räddar en vardag. Och så presenterar ni ju allt så oerhört vackert att man inspireras till en massa nya rätter i köket.

Jag säger stort tack och lämnar med varm hand över till Tina med bloggen Grönt varje dag. Håll utkik på vår instagram och facebooksida den 5 maj för då berättar Tina vilken råvara vi ska skapa med nästa månad.

Allt gott!
∼ Annelie ∼

 

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?