Månadens gröna – en inspirerande utmaning för alla!

6 maj, 2016

Idag har jag en härlig nyhet för alla er som vill inspireras till mer vegetarisk matlagning. Tillsammans med ett gäng bloggvänner presenterar jag nu Månadens gröna – en vegetarisk matlagningsutmaning.

Vi vill tillsammans och med hjälp av er sprida gröna recept till alla som är nyfikna på vegetarisk och vegansk matlagning. Varje månad skapar vi recept kring en råvara i säsong och kan tillsammans släppa loss vår kreativitet och skapa en helt fantastisk vegetarisk receptbank. Det bästa av allt är att alla som vill kan vara med. 

Så här går det till: 

Den 5:e varje månad presenteras en råvara som är i säsong genom att månadens bloggvärd delar med sig av ett recept som hen har skapat kring råvaran.

Låt dig inspireras och laga en egen rätt med råvaran och lägg upp receptet på din blogg eller din instagram under hashtaggen #månadensgröna. För att komma med i samlingsinlägget behöver du lämna ditt bidrag genom att länka till det i kommentarsfältet hos månadens bloggvärd senast den 25:e.

Den 28:e publicerar värden ett samlingsinlägg med länkar till alla recept.

Månadens gröna är inspirerat av skaparutmaningen Monthly Makers.

rabarber

Premiär! 

Maj månads råvara är rabarber och det är Annie på Vegokäk som är först ut att vara bloggvärd. Gå in och se vad hon lagat till, och lämna ditt bidrag med en länk i detta inlägg för att vara med och senast den 25 maj.

collagebloggvardar

En kort presentation av oss bloggvärdar för Månadens gröna:

Annie Månsson – Vegokäk
Vegetarisk matlagningsblogg om lättlagat vegokäk. Hos mig hittar du rejäla middagsrecept, veckomenyer och ett och annat restaurangtips. Jag som driver bloggen är en 26-årig stockholmare som pluggar nationalekonomi och brinner för hållbarhet.

Lovisa Hellström – Polichinelle
Livsstilsblogg från Malmö av en 28-årig musiklärare. Äter helst vegetariskt, älskar det asiatiska köket (helt med massa koriander) och bloggar om mat med fokus på veckomatsedlar och recept som ska vara både enkla, prisvärda och urgoda.

Maria Bååth – Made by Mary
Made by Mary är är en vegetarisk matblogg som varvar enkla goda recept med söta bakverk och glimtar ur livet som frilansande matfotograf, stylist och receptkreatör. Ger under våren 2016 ut min första kokbok i min gröna kokboksserie.

Sylwia Radzaj – Vibrant Food Stories
Jag är en Stockholmsbaserad matbloggare med utbildning inom kost, dietetik och hälsovetenskap och har en stor passion för vegetariska och veganska recept. Vibrant Food Stories är min samling av hälsosamma, vegetariska recept med fokus på färska, naturligt glutenfria och säsongsanpassade råvaror.

Ulrica Krii – Krii’s Kitchen
Jag som står bakom kastrullerna och kameran heter Ulrica och bor i Stockholm. Hos mig hittar du en salig blandning av de recept jag lagar till familjen – söta som salta. Jag har en förkärlek för afternoon tea och glass och försöker laga mer vegetariskt i vardagen.

Åsa Gilbertson – Nicklas Kokbok
Välkommen till den mjölkfria matbloggen Nicklas Kokbok som har funnits online sedan 1997. Hemsidan är döpt efter min son Nicklas och påbörjades som ett projekt med dåvarande Carlshamn Mejeri och resulterade i två receptsamlingar som gavs ut 1996 och 2003. Under 2015 medverkade jag i den norska kokboken LAVFODMAP. Jag är en glad amatörkock och på min blogg finns mjölkfria recept i alla kategorier.

Och så jag.
Annelie Andersson – Blomster&Bakverk
Om det goda i livet och det vackra i vardagen. Här hittar du allt från blomsterpill och trädgårdstips till nybakade bröd och bakverk. En hel del utan gluten, mjölk och vitt socker. Och så delar jag med mig av min ambition att föra in mer vegetariskt i vardagen.

Det vore så roligt om ni vill hänga på och laga något vegetariskt med rabarber.
Kom ihåg att det ska vara lustfyllt och man kan laga precis vad man vill!

Skriv gärna en rad

Lämna den första kommentaren

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?