Månadens Gröna – Höstmys (samlingsinlägget)

28 oktober, 2016

Då var det dags att samla ihop allt inspirerande höstmys som kommit till oss under oktober och jag måste säga att det är riktigt härligt att se alla bidrag och hur ni tolkat temat som ju var lite friare den här gången. Vad tycker ni, är det lättare att hitta på något utifrån ett ord eller en samling råvaror, exempelvis rotfrukter, än en specifik råvara? Vi tar gärna emot era tankar kring detta, vi gör ju detta tillsammans och tack vare er hjälps vi åt att bygga en fantastisk receptbank. Men nog talat, här kommer oktobers höstmysiga och vegetariska bidrag.

Oktober månads vegetariska recept:

1-161009_hus30_fotograf_ulrica_hallen_fujifilm_xpro2_xf56mm_manadensgrona_vegetarisk_loksoppa_onionsoup-2695

Först ut är denna ljuvligt vackra och värmande löksoppa från Ulricasom serverar den med krutonger och riven ost.

collagerodbetor

Edith gjorde en egen variant på rödbetssoppa med inspiration hämtat från recept här (vänster). Mera rödbeta – så vackert gott när Amanda bjuder på rödbetshummus (höger). Rödbetor är så gott tycker jag.

12-zucchinisoppa

Mera värmande höstmys, när Sandra serverar en slät zucchinisoppa. Ser otroligt vackert och gott ut.

collageskagenwok

Det är ju så gott med röror och Pia bjuder på en vegansk Skagen-macka (vänster). Susanne har improviserat fram en vegetarisk wok med goda smaker (höger).

collagesoppaapple

En så vackert höstgul morotspurésoppa från Katarina (vänster). Och så något bakat, vad roligt! Äppelkaka i långpanna, både gott och smart från Livsnjutarnas Gourmetkök (höger).

15-evelina

Pumpapuré på flera sätt har vi kunnat se den senaste tiden hos Evelina som dukar fram en vacker pumpapizza med pesto. Dessutom glutenfri.

collagesoppapannkaka

Emilia har lagat en vacker rostad paprikasoppa med korianderpesto och stekta grönsaker (vänster). Månadsvärden Nellie serverar mumsiga pannkakor fyllda med bland annat banan och goda kryddor (höger).

collagechaikikart

Värmande chai-te tillsammans med nybakat kikärtsbröd inne hos Milla.

6-mangold-lins-soppa-till-manadens-grona

En timjandoftande mangold- och linssoppa bjuds vi på av månadsvärden Tina.

collagesoppagryta

Både apelsin och saffran förgyller denna vackra linssoppa från Mårtenssons Kök (vänster). Vår månadsvärd Lovisa har lagat en vegansk gryta med smak av både kaffe och kakao. Låter som en gryta helt i min smak (höger).

7-chaite5

Vår månadsvärd Ulrica har gjort eget chaite och det både låter gott och ser fantastiskt fint ut.

10-bolognesevegokak

Vår månadsvärd Annie bjuder på lyxig vegansk bolognese, låter hur gott som helst!

collagesoppor

Här händer det spännande saker! Vår månadsvärd Åsa har gjort en popcornsoppa, alltså hur gott och spännande som helst och borde göra succé hos framför allt alla barn (vänster). Och Sandra dukar fram en härlig klassiker, spenatsoppa fast i en lite nyare tappning med spännande kryddor (höger).

8-tokgott-bananbrod-med-bovete-insanely-delicious-buckwheat-banana-bread-5-vibrant-food-stories

Det här blev jag så himla sugen på att baka, det är vår månadsvärd Sylwia som inspirerar med ett bananbröd på bovetemjöl så glutenfritt, gott och vackert.

tack

Mitt eget bidrag var en ljummen pumpasallad med grönkål och äpple.

Tack!

Hörrni, oktobers höstmys är till ända och det har varit ett sant nöje att få ta hand om er denna månad som blev den första höstmånaden när mörkret kom, så detta lyste verkligen upp tillvaron. Ett stort TACK till er alla som bidragit eller bara inspirerats. Nu lämnar jag med varm hand över till Tina som utmanar oss i november. Vad det blir för tema att skapa kring berättar hon den femte, så håll utkik både på @manadensgrona och på vår facebooksida.

Njut nu vidare av höstmyset – hej från mig ♥

Vi som har hand om Månadens Gröna är: Annie • Lovisa • Åsa • Sylwia • Ulrica • Tina • Nellie • Julia • Annelie.

Skriv gärna en rad

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?