Mangosorbet, en lite nyttigare sommarsvalka

29 juli, 2018
mangosorbet

Så här mitt i den varmaste sommaren på evigheter så passar det fint med en enkel mangosorbet tänker jag. Till denna sorbet behövs bara fyra ingredienser och man mixar snabbt ihop dem till en smet som bara behöver någon timme eller två i frysen innan den kan avnjutas.

Du behöver en kraftig mixer eller matberedare. Om det känns som att mixern får jobba lite väl mycket, vänta en stund och låt frukten tina lite. Du kan använda både vanlig crème fraîche och vegetabilisk sådan. Vad gäller sötning kan du antingen använda en bra, äkta lönnsirap eller honung. Jag provsmakar mig fram till en sötma jag tycker om.

mangosorbet

Mangosorbet

(4 portioner)

1 paket frysta mangobitar (vanligtvis 225-250 g)
2 dl crème fraîche (jag använder havrebaserad)
2-3 msk ekologisk äkta lönnsirap eller honung
1 st lime, rivet skal och pressad saft 1-2 msk

Låt mangon ligga framme en liten stund. Skölj och riv skalet av limen och pressa ur saften. Lägg alla ingredienser i din mixer/matberedare och kör på hög hastighet tills du fått en jämn smet. Om det går trögt, vänta en stund och låt frukten tina lite. Du kan behöva skrapa ned smeten från kanterna. Smaka av smeten och reglera sötma och syra om du så önskar.

Häll upp smeten i form med lock och ställ in i frysen i minst en timme, gärna två. Det går utmärkt att göra denna mangosorbet i förväg och förvara i frysen, låt den bara tina sakta i kylskåp någon halvtimme före servering.

mangosorbet

Du kan servera denna somriga mangosorbet som den är eller tillsammans med lite färska bär. Här har jag blomsterströsslat med ätbart blomsterströssel. Vackert och gott!

Skriv gärna en rad
 • Supergott !
  TACK för alla underbara recept och bilder du delar !
  Ha det så gott !
  Isa

  • annelie@blomsterochbakverk.se

   Tusen tack för värmande ord! Med önskan om en trevlig helg. Hej från Annelie

Skicka din kommentar

OM ANNELIE
Fotograf, receptkreatör & författare
Välkommen till min värld av blomster och bakverk. Jag heter Annelie och håller i både kamera, penna, sekatör och degbunke. Bakar gärna i säsong och både med och utan gluten. Här vill jag inspirera med det goda i vardagen och det vackra i livet.
Mer om mig
BLI MIN BREVKOMPIS
Häng med mig i min värld av blomster och bakverk och bli först att ta del av nyheter, matiga tips och god inspiration.
MINA BÖCKER

LETAR DU EFTER NÅGOT?